İzmitlilerin eli ayağı olacak

İzmit Belediyesi sosyal hizmetlerine bir yenisini daha ekledi  Araç filosuna bir yenisini daha ekleyen İzmit Belediyesi ilk kez hayata geçireceği Engelsiz Taksi Hizmeti ile engelli ve yürüme güçlüğüne sahip vatandaşları..

İzmitlilerin  eli ayağı olacak

İzmit Belediyesi sosyal hizmetlerine bir yenisini daha ekledi

 Araç filosuna bir yenisini daha ekleyen İzmit Belediyesi ilk kez hayata geçireceği Engelsiz Taksi Hizmeti ile engelli ve yürüme güçlüğüne sahip vatandaşları güvenli bir şekilde hastane ve resmi dairelere ulaştıracak

Sosyal belediyecilik anlayışıyla uygulamaya geçirdiği projelerle yurt genelinde örnek olan İzmit Belediyesi, bir hizmeti daha hayata geçiriyor. Araç filosuna da her geçen gün yenilerini ekleyen İzmit Belediyesi, bu kez dezavantajlı vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek, karşılaştıkları güçlükleri azaltmak için ulaşım hizmeti verecek projeyi hayata geçirdi. İzmit sınırları içinde yaşayan engelli vatandaşlara destek verecek olan İzmit Belediyesi, Engelsiz Taksi Hizmeti’ni uygulamaya koyuyor.

RESMİ DAİRELERE GÖTÜRECEK

Engelsiz Taksi Hizmeti, engel durumuna sahip olan vatandaşların; sağlık kuruluşları ve devlet daireleri gibi resmi kurum ve kuruluşlara ulaşımlarını sağlayacak. Engelsiz Taksi, dezavantajlı vatandaşların karşılaştığı güçlükler göz önünde bulundurularak Engelli Erişilebilirlik Yasası’na uygun ve ergonomik şekilde tasarlandı. İzmit Belediyesi Engelsiz Taksi hizmetiyle dezavantajlı vatandaşların güvenli bir şekilde gideceği yere ulaşmalarını, günlük yaşamda karşılarına çıkan zorlukları bir nebze olsun azaltmayı hedefliyor.

 

RANDEVU OLUŞTURABİLİRLER

Engelsiz Taksi hizmetiyle engel durumuna sahip vatandaşlar veyahut refakatçisi hastane, diyaliz merkezi, fizik tedavi merkezi, valilik, kaymakamlık gibi kurum ve kuruluşlara ulaşımları sağlanacak. Hizmetten yararlanmak isteyen dezavantajlı vatandaşlar ya da refakatçileri İzmit Belediyesi’nin 0262 318 00 00 (dahili 4214) numaralı telefonunu arayarak randevu oluşturabilecekler.

ENGELSİZ TAKSİYİ KİMLER KULLANABİLİR?

-Geçici veya geçici olmayan engel durumu sebebiyle tekerlekli sandalye, kol değneği gibi destek araç kullananlar.

-Bedensel engel durumu/yaşlılık gibi sebeplerle yürüme güçlüğüne sahip olanlar

ENGELSİZ TAKSİ’Yİ İÇİN NE GEREKLİ?

Engelli raporuna sahip olan vatandaşlar için:

-Engelli raporu

-Nüfus cüzdanı

-Refakatçisinin nüfus cüzdanı

Engel durumu bulunmayan vatandaşlar için:

-Hastane raporu

-Nüfus cüzdanı

-Refakatçisinin nüfus cüzdanı

 

NERELERE ULAŞIM SAĞLANABİLİR?

İzmit ilçe sınırlarında bulunan:

-Hastane

-Fizik Tedavi Merkezi

-Diyaliz Merkezi

-Tedavi Merkezleri

-Rehabilitasyon Merkezleri

-Kamu Kurum ve Kuruluşları (Valilik ve Kaymakamlık)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL