Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
"Kadına ve her türlü canlıya karşı uygulanan şiddeti kınıyorum" | Kocaelide Bugün

“Kadına ve her türlü canlıya karşı uygulanan şiddeti kınıyorum”

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ‘25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve yardımlaşma günü’ dolayısıyla açıklamada bulundu. “KURTULUŞ SAVAŞI’mızda Türk kadınının gösterdiği eşsiz mücadele ve CUMHURİYETİMİZİN ilanı..

“Kadına ve her türlü canlıya karşı uygulanan şiddeti kınıyorum”

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ‘25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve yardımlaşma günü’

dolayısıyla açıklamada bulundu.

“KURTULUŞ SAVAŞI’mızda Türk kadınının gösterdiği eşsiz mücadele ve CUMHURİYETİMİZİN ilanı ardından istedikleri alanda eğitim görme, meslek edinme fırsatını elde eden, Fransa ve İtalya’da 1945’ te, İsviçre’de 1971’de verilen seçme ve seçilme hakkına , 5 Aralık 1934 tarihinde bir çok Avrupa ülkesinden önce kavuşan Türk kadını, aile içinde üstlendiği zor ve kutsal görevin de gerekliliklerini yerine getirerek, hem siyasal hem de sosyal alanda hepimizi gururlandıran büyük başarılara imza atmayı başarmıştır.

Günümüzde ise, kadınlarımıza uygulanan şiddet; oldukça acı bir boyut kazanmıştır. Kadına şiddet, yalnızca fiziksel olarak düşünülmemelidir. Kadınlarımıza, özel hayatlarında ve her alanda uygulanan psikolojik şiddet de, bu durumun başka bir boyutudur. Şiddet, fikirleri ve düşünceleri ile kendini ispat edemeyen aciz insanların başvurduğu bir yoldur.

Gebze Ticaret Odası olarak, kadının üretmediği, ihmal edildiği ya da şiddet gördüğü bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığının bilincindeyiz.

Kadınlar, yüzyıllardan beri toplum ve aile hayatı içerisinde aktif ve saygın bir rol oynamış, tarladan işyerine, evinden savaş meydanlarına kadar hayatın her alanında yer almıştır. Bugün sosyal ve ekonomik kalkınmanın en önemli parçası olan kadınlarımızın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Yardımlaşma Günü’ nde;  kadına ve her türlü canlıya karşı uygulanan şiddeti kınıyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL