Genel

Kadir Topbaş’ın yerine O mu gelecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Meclis Grubu’nun gönderdiği imar değişikliklerini iade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, görevinden istifa etti. Böylelikle Topbaş’ın görevinden istifa ettiğini dün duyuran CHP İstanbul milletvekili..

Kadir Topbaş’ın yerine O mu gelecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Meclis Grubu’nun gönderdiği imar değişikliklerini iade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, görevinden istifa etti. Böylelikle Topbaş’ın görevinden istifa ettiğini dün duyuran CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş’ın iddiası doğru çıkmış oldu. Kadir Topbaş’ın istifası sonrasında gözler o koltuğa kimin geçeceğine çevrilirken, herkes ‘Kadir Topbaş’ın yerine kim gelecek?’ diye soruyor. İşte gündemdeki o yeni isim…

Kulislerde Kadir Topbaş’ın yerine Göksel Gümüşdağ’ın geleceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ağabeyi Hasan Gülbaran’ın kızıyla evli olan Gümüşdağ, 2004 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Belediye Meclis Üyesi.

2006 yılından bu yana aralıksız olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Meclis İkinci Başkanlığı görevinde bulunan Gümüşdağ, aynı zamanda İstanbul Başakşehir Spor Kulübü’nün başkanlığını yürütüyor. Gümüşdağ, 2014-2017 arasında Kulüpler Birliği Vakfı’nın da başkanlığını üstlenmişti.

Yarkadaş: Devlet yönetimi iki damadı aynı anda kaldırmaz, Cumhurbaşkanı da bunu gayet iyi bilir Topbaş’ın istifa edeceği yönündeki bilgiyi dün kamuoyuyla paylaşan CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada Göksel Gümüşdağ isminin kesin olmadığını söyledi.

“Türkiye aynı anda iki damadın devlet yönetiminde olmasını kaldırmaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunu gayet iyi biliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başka adaylar da gündemde” Bir erken seçim olmazsa 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükeşhir Belediye Başkanlığı’na adaylık için Binali Yıldırım ve Berat Albayrak’ın da isimleri konuşuyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL