Genel

Kadir Topbaş’tan ‘Neden bıraktınız?’ sorusuna yanıt!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş yakın mesai arkadaşlarıyla vedalaşırken, basın mensuplarının ‘Neden bıraktınız?’ sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi. Topbaş, “Böyle lüzum gördüm. Böyle istedim böyle..

Kadir Topbaş’tan ‘Neden bıraktınız?’ sorusuna yanıt!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş yakın mesai arkadaşlarıyla vedalaşırken, basın mensuplarının ‘Neden bıraktınız?’ sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi. Topbaş, “Böyle lüzum gördüm. Böyle istedim böyle olsun dedim. Hayırlı olsun” dedi. Öte yandan Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı’dan da Kadir Topbaş’ın istifasına ilişkin gündem yaratacak bir iddia geldi.

Topbaş dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına geldi. Topbaş’ın yanında İBB Meclis üyelerinden sadece, Meclis’in görme engelli tek kadın üyesi Özlem Yir vardı. Topbaş’ın istifasını açıklamak üzere cuma günü belediyeye gelişinde kendisine sarılıp ağlayan Yir, bu kez Topbaş’ı gülerek karşıladı. Topbaş, makamına kolunda Özlem Yir’le beraber çıktı. Yir, düşmemesi için kendisine dikkatli olmasını söyleyen Topbaş’a, “Görüyorum başkanım. Sizin ne kadar yakışıklı olduğunuzu görüyorum” dedi. Topbaş özetle şunları söyledi:

ONURLU GÖREV YAPTIM

“İBB’de, çok onurlu 13 yıl 5 ay 20 gün görev yaptım. Büyükşehir Belediyesi beni sadece İstanbul’da değil, Türkiye ve dünyada da tanınır hale getirdi. Bütün bilgi ve becerilerimi, bildiklerimi bu kente aktarmaya çalıştım. Vatandaş hep takdir ettiği için 3 dönem başkanlık yaptım. Hamdolsun.”

Topbaş, yerine gelecek başkana da başarılar dileyip, “Her daim yanlarında olacağım. Deneyimimi, bilgimi her daim paylaşırım. Çünkü yeni görevde olan kişilerin başarılı olması gerekir ki kent ve ülkenin geleceği güzel olsun. Onurumla geldim, onurumla ayrılıyorum” dedi.

FATİH ALTAYLI’DAN BOMBA İDDİA

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı Topbaş’ın istifasıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Altaylı, Topbaş’ın 15 Temmuz gecesi ABD’de bulunduğunu hatırlatarak üzerinin o gece çizildiğini ileri sürdü.

Altaylı’nın, “Şahane yanıt: iyi kötü bir iş” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

O gece

Kadir Topbaş’ın üzerinin, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın darbe girişimi sırasında şehit olan ağabeyi Prof. İlhan Varank’ın cenazesinde çizildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o gün Kadir Topbaş’ı gözden çıkardığı iddia edildi dün.

Hayır efendim.

Kadir Topbaş’la ipler darbe girişimi gecesi koptu.

Topbaş’ın darbe girişimi sırasında tüm ailesi ve yakınlarıyla birlikte ABD’de olması, THY’nin özel uçağına binip o gece gelmemesi, parti yönetiminin Kadir Topbaş’la olan güven ilişkisini o gece bitirdi.

Sonrasında Topbaş’ın görevden alınacağı, istifasının istendiği o günlerde konuşulmaya başlandı.

Ama parti zarar görmesin diye araya girenler oldu ve istifa gecikti ama Kadir Topbaş asla affedilmedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL