“Kandıra’da Toprak Reform ve Tarım Arazilerinin Birleştirilmesi Toplantısı”

Kandıra Belediyesi tarafından toprakların reformu ve toprak toplulaştırılması kanunu hakkında bilgilendirme ve sunum toplantısı yapıldı. Turan Güneş Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken,..

“Kandıra’da Toprak Reform ve Tarım Arazilerinin Birleştirilmesi Toplantısı”

Kandıra Belediyesi tarafından toprakların reformu ve toprak toplulaştırılması kanunu hakkında bilgilendirme ve sunum toplantısı yapıldı. Turan Güneş Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Tarım İl Müdür Yardımcısı Emre Katrancı, Tarım İl Müdürlüğü Toplulaştırma Sorumlusu Zehra Erdem, Tarım İlçe Müdürü Basri Uslu, Kandıra Ak Parti İlçe Başkanı Erol Ölmez, Muhtar Dernek Başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

Kandıra Belediyesi tarafından düzenlenen toprak reform ve tarım arazilerinin birleştirilmesi programında tarım topraklarının toplulaştırılması ve tarım arazilerinin satılmamasını sağlayacak tedbirler ele alındı. Toplantıya katılan vatandaşların, çiftçilerin miras yoluyla oluşan sıkıntıları dile getirildi.

Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, sıkıntıların giderilmesi için meclise bilgi vereceğini, yönetmelik ve kanunların çiftçilerin lehine dönmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Kandıra’da tarım faaliyetlerinin arttırılmasına yönelik çalışmalarını sıklaştıran Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ise yaptığı konuşmada tarım arazilerinin ilçe için çok değerli olduğunu, tarım arazilerinin elden çıkmaması için gerekli tedbirlerin alınması yönünde çalışmalarının arttığını vurguladı. Tarım arazilerinin satılmasının ileriki dönemlerde Kandıra için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini, Kandıra’nın tarım ilçesi olarak topraklarına sahip çıkması gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından vatandaşların ve çiftçilerin soruları yanıtlandı. Yoğun katılımın sağlandığı toplantının verimli geçtiğini anlatan vatandaşlar, toplantının düzenlenmesini sağlayan Başkan Ünal Köken’e teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL