Kankal Gebze tarihini anlattı

Tarihçi Recep Kankal Gebze’yi Anlattı Kocaeli tarihine dair yazılarıyla tanınan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi doktora öğrencisi Tarihçi Recep Kankal, Kocaeli İl Kültür ve Turizm müdürlüğü tarafından..

Kankal Gebze tarihini anlattı

Tarihçi Recep Kankal Gebze’yi Anlattı

Kocaeli tarihine dair yazılarıyla tanınan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi doktora öğrencisi Tarihçi Recep Kankal, Kocaeli İl Kültür ve Turizm müdürlüğü tarafından hazırlanan Kocaeli Kültür ve Turizm Söyleşileri programının bu haftaki konusunda Gebze çevresine dair tarihini ele aldı.

Tarihçi Kankal, Çekimleri Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze Şubesi binasında yapılan programa dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: ” Kocaeli İl Kültür ve Turizm müdürlüğü tarafından hazırlanan programın davetlisi olarak, Gebze Tarihine dair soruları cevapladık. Gebzemiz ile birlikte Hereke, Tavşancıl, Çayırova ve Darıca tarihi, kültürü, eserleri, lezzetleri, turizm noktalarına dair bilmek istediklerinizi kısaca açıkladım. Pandemi döneminde kültür ve turizmi ön plana çıkararak şehre dair önemli bilgileri evlerimizde izlememize vesile olan Kültür müdürümüz sayın Fatih Taşdelen Bey’e bu imkanı sundukları ve Kocaelimizi tanıttıkları için teşekkür ederim…” dedi. Tarihçi Kankal’ın Gebze ile ilgili Osmanlı Bürokrasisinde Gebzeli Memurlar ve Sultanın İradesiyle Asil Atların Peşinde adlı yayınlanmış iki eseri de vardır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL