Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Kankal Yahya Kaptan'ı Anlattı | Kocaelide Bugün

Kankal Yahya Kaptan’ı Anlattı

Tarihçi Kankal Yahya Kaptan’ı Anlattı Gebze çevresinde kahramanlıkları ile tanınan Yahya Kaptan vefatının 101. sene-i devriyesi münasebetiyle Dilovası’nda düzenlenen törenle kabri başında anıldı. Yahya Kaptan’ın mezarı başındaki anma merasimine Dilovası..

Kankal Yahya Kaptan’ı Anlattı

Tarihçi Kankal Yahya Kaptan’ı Anlattı

Gebze çevresinde kahramanlıkları ile tanınan Yahya Kaptan vefatının 101. sene-i devriyesi münasebetiyle Dilovası’nda düzenlenen törenle kabri başında anıldı.
Yahya Kaptan’ın mezarı başındaki anma merasimine Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İlçe Emniyet Müdürü Timur Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri,  mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Duaların edildiği törende Tarihçi-Yazar Recep Kankal, Milli Mücadele Kahramanımız Yahya Kaptan’ın Kocaeli yarımadasında gösterdiği başarıları, kurtuluş mücadelesindeki rolünü anlattı. 1913 senesinde İstanbul’a geldiğini bildiren Kankal, Balkanlar’da da Bulgarların Müslüman mahallelerine yaptığı saldırılarda ahaliyi Bulgar saldırılarından kurtarmak için müfrezesiyle birlikte çeteleri uzaklaştırdığını söyledi. Kumanova Muharebesi’nin ardından halkın canını kurtarmasından dolayı bu bölge halkı ona Kaptan lakabını verdi, dedi. Tarihçi Kankal, Yahya Kaptan’ın Balkanlarda, I.Dünya Savaşı sırasında Irak cephesinde bulunduğunu ardından Irak’ta tanıştığı bir asker vesilesi ile Tavşancıl’a geldiğini söyledi. Yahya Kaptan’ın Tavşancıl’a geldikten sonra Gebze havalisinde İngiliz ve Yunanlıların Müslümanlara karşı başlattığı tacizleri engellediğini belirten Kankal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unda kendisinden övgüyle söz ettiğini ve Gebze çevresinde milli mücadelenin yürütülmesi için Atatürk’ün kendisine emir verdiğini söyledi. Yahya Kaptan’ın 29 yaşında Tavşancıl’da şehit edildiğini ifade eden Kankal, bölgemizin kurtuluşunda önemli rolü olan Yahya Kaptan’ı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyorum dedi.
Törende Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Milli Mücadele kahramanı Yahya Kaptan’ın anısına birer konuşma yaparak Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yahya Kaptan ve şehitleri rahmetle andılar. Konuşmaların ardından Yahya Kaptan’ın kabrine karanfiller bırakılmasının ardından tören sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL