Karantina Yurtları Önemli Katkı Sağlıyor

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney Koronavirus ile mücadele çalışmalarından fırsat buldukça sahada yerinde denetimler yapıyor. Son olarak karantina yurdu olarak hizmet veren KYK yurtlarını dolaşarak buralarda verilen..

Karantina Yurtları Önemli Katkı Sağlıyor

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney Koronavirus ile mücadele çalışmalarından fırsat buldukça sahada yerinde denetimler yapıyor.

Son olarak karantina yurdu olarak hizmet veren KYK yurtlarını dolaşarak buralarda verilen sağlık hizmetlerini değerlendirdi.

Şenol Ergüney, karantina yurtlarında verilen sağlık hizmetlerine dair yaptığı açıklamada;

“ Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Şerife Gelin, Gazi Süleyman Paşa, Ali Fuat Cebesoy ve Canfeda KYK yurtlarında, yurtdışından gelen Türk vatandaşlarımız 14 gün süre ile karantina altında tutuluyor. Bu yurtlarda 24 saat esasına göre hekim, hemşire ve UMKE personeli bulunuyor. İlk girişte tüm vatandaşların ayrıntılı değerlendirmesi yapılıyor, aktif bir hastalığı olan varsa hastanelere alınıyor. Misafirlerimizin hemşireler tarafından sabah akşam ateşlerine bakılıyor, şikayeti olanların hekimler tarafından muayeneleri yapılıyor. Tüm veriler anlık olarak Sağlık Bakanlığının web tabanlı sistemine işleniyor.

Kronik rahatsızlığı olan hastaların reçeteleri yazılıyor, ilaçları eczanelerden temin edilerek kendilerine teslim ediliyor. Gerektiğinde psikiyatrist ve psikologlar ile psikososyal destek veriliyor. Yerinde çözülemeyen rahatsızlığı olan olursa 112 ambulansları ile hastanelere alınıyor, tedavisi tamamlandıktan sonra, yurtlara geri getiriliyor. Yurtlarda kalan misafirlere İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenli online anketler yapılarak sürekli iletişim sağlanıyor. Bu anketlerin neticesine göre kişilere dönüş yapılarak gerekli destek sağlanıyor. 14 günün sonunda kişilerin çıkış muayeneleri yapılıyor, sağlık problemi olmayanların karantina süreleri sonlandırılarak Valiliğin koordinasyonunda çıkışlarına izin veriliyor.

Karantinadan çıkan kişilerin isim listeleri gittikleri illerin İl Sağlık Müdürlüklerine elektronik ortamda anında iletiliyor, böylece memleketlerinde 14 gün evde izole olmaları sağlanıyor. Koronavirus hastalığı ile ilgili hususlar görüldüğü gibi ciddi bir organizasyonla çok sıkı bir şekilde takip ediliyor. Tüm İl Sağlık Müdürlüklerimiz Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde anlık işbirliği içinde çalışıyor.

Bu yurtlardaki hizmetler Kocaeli Valiliği idaresinde AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda, bir çok kamu kurumunun ve Kızılay’ın katkıları ile yürütülüyor. Emeği geçen kurumlara, özellikle bu yurtlarda hizmet veren UMKE, 112 dahil tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum“  dedi.  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL