Karaosmanoğlu Osman Hamdi Bey Kurs Merkezi’ni ziyaret etti

“KO-MEK eğitim ve dayanışmanın merkezi” Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze KO-MEK Osman Hamdi Bey Kurs Merkezi’ni ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi. KO-MEK’in kurulduğu ilk günden itibaren kentin..

Karaosmanoğlu Osman Hamdi Bey Kurs Merkezi’ni ziyaret etti

“KO-MEK eğitim ve dayanışmanın merkezi”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze KO-MEK Osman Hamdi Bey Kurs Merkezi’ni ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi. KO-MEK’in kurulduğu ilk günden itibaren kentin halk eğitimine yönelik önemli ve son derece değerli hizmetler verdiğini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “KO-MEK bu kentte eğitim ve dayanışmanın merkezidir” dedi.

DERSE GİRDİ

Başkan Karaosmanoğlu, Gebze KO-MEK Osman Hamdi Bey Kurs Merkezi’nde; İngilizce, Arapça, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Türk İşaret Dili, Bilgisayar İşletmeciliği, İş ve Sosyal Hayatta İletişim ve Bilgisayar Destekli 3 boyutlu tasarım sınıflarına girerek, bir süre dersleri takip etti.

ÇOK OKUYUN VE MUTLAKA DİL ÖĞRENİN

Başkan Karaosmanoğlu, ziyaret vesilesiyle kursiyerlerle sohbet etti ve eğitimci kimliğiyle önemli tavsiyeler verdi. Okumanın önemine dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Mutlaka okuyun. Okumak, insanı bu dünyada en fazla geliştiren unsurdur. Bunun yanı sıra bir dil öğrenmeye çaba gösterin” dedi.

KO-MEK SİZİN İÇİN VAR

KO-MEK projesini hayata geçirirken, en önemli hedefin halka ücretsiz eğitim hizmeti vermek ve eğitimde fırsat eşitliği sunmak olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “KO-MEK’te bugüne kadar binlerce insanımız istediği branşta eğitim aldı. Sanat eğitimlerimizin yanında istihdama katkı sunan branşlarımızda yetişen kardeşlerimiz ise bugün iş sahibi, ekmek sahibi oldu. Bunu görmek bizim için büyük mutluluk. KO-MEK sizin için var ve var olmaya devam edecek” dedi.

HER YIL 60 BİN İNSANIMIZ YARARLANIYOR

Her yıl KO-MEK kurslarından 60 binin üzerinde vatandaşın yararlandığını anlatan Başkan Karaosmanoğlu, bu ilginin her geçen yıl arttığına işaret etti. KO-MEK’in salt bir eğitim projesi olmadığını anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu kurslara gelen vatandaşlarımız aynı zamanda kendilerini büyük ve güçlü bir ailenin üyesi olarak gördü. Bu kurslarda hastalığını yenen, dertlerini unutan kardeşlerimiz oldu. Hem eğitim almanın hem de birlikte olmanın mutluluğu yaşandı. O nedenle KO-MEK, bu kentte eğitim ve dayanışmanın merkezidir” dedi.

KURSİYERLERDEN KO-MEK TEŞEKKÜRÜ

Dersleri devam ederken karşılarında Başkan Karaosmanoğlu’nu gören kursiyerler ise bu durumdan son derece mutlu oldu. “KO-MEK’ten memnun musunuz?” diye soran Başkan Karaosmanoğlu’na samimi cevaplar veren kursiyerler, özellikle istihdam branşlarının kendileri için çok önemli olduğunu kaydederek, teşekkür etti.

 10 YILDIR EĞİTİMİN HİZMETİNDE

KO-MEK Gebze Osman Hamdi Bey Kurs Merkezi eğitim faaliyetlerine 2008 yılında başladı. Her geçen yıl kursiyer sayısı artan kurs merkezinde 21 ayrı branşta eğitim veriliyor. Halen 19 usta öğreticinin görev yaptığı kurs merkezi, KBB Gebze Hizmet Binası’ndaki yerinde eğitimlerini sürdürüyor.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL