Karaosmanoğlu’ndan Engelliler Günü Mesajı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Dünya Engelliler Günü için bir mesaj yayınladı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bugün gözümüz..

Karaosmanoğlu’ndan Engelliler Günü Mesajı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Dünya Engelliler Günü için bir mesaj yayınladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bugün gözümüz görebilir, kulağımız duyabilir, konuşabiliriz, koşabiliriz, oynayabiliriz. Yani sağlıklı ve dinç bir insanın yapması gereken her şeyi birçoğumuz yapabiliriz. Ama ya yarınımız? Yarına engelli olmayacağımız ya da yaşlılığımızda elden ayaktan düşmeyeceğimizin bir garantisi var mı? Tabi ki yok. Hepimize düşen ödev, engelli ve yaşlılarımızı anlamak, onlara destek olmak, yerel yönetimler olarak da hizmet üretirken engellilerimizin ve yaşlılarımızın ihtiyaçlarını da gözetmektir.

Toplumsal dayanışmanın ve gelişmişliğin en önemli göstergelerinden birisi, yaşlıların ve engellilerin karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme imkânlarının onlara sunulmasıdır. Gerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, gerekse de hükümetimiz nezdinde yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik yoğun çalışmalar gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmektedir. Şunu söylemeliyim ki; Devletimizin çalışmaları yaşlılarımızın ve engellilerimizin sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda çok önemli kazanımlar sağlamaktadır. Ulaşımda sağlanan kolaylıklar, bakımevlerinin çoğaltılması, hukuki düzenlemelerin yapılması ve diğer pek çok kolaylığı bunlara örnek verebiliriz. Yaşlılarımızın ve engellilerimizin sorunlarına sahip çıkmak, bir insanlık ve vatandaşlık görevimizdir. Engellilerimiz için ürettiğimiz hizmetler dinî, vicdanî, ahlaki ve millî görev olarak addettiğimiz çalışmalarımızdır. Çünkü engellilik durumunu doğru kavramadan, insanlığımıza mana derinliği kazandıramayız. Engellilerin dışlandığı bir şehir hayatı, bilinçli ve vicdanlı insanların hayatı olamaz. Engelliler Haftası’nın, konuya daha hâkim olma imkânı ve duyarlılık getirmesini diliyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL