Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
KATIRCIOĞLU; “SURİYELİ MÜLTECİLER SORUN DEĞİL, SORUNUN MAĞDURU” | Kocaelide Bugün

KATIRCIOĞLU; “SURİYELİ MÜLTECİLER SORUN DEĞİL, SORUNUN MAĞDURU”

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Komisyon Üyesi Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve Adana Milletvekili Ayşe Doğan Türkmen ile birlikte Amerika Diyanet..

KATIRCIOĞLU; “SURİYELİ MÜLTECİLER SORUN DEĞİL, SORUNUN MAĞDURU”

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Komisyon Üyesi Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve Adana Milletvekili Ayşe Doğan Türkmen ile birlikte Amerika Diyanet Merkezi Külliyesini ziyaretinde, Amerika Diyanet Merkezi (DCA) Başkanı Fatih Kanca, DCA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Prof. Ahmet Aydilek, DCA Yönetim Kurulu Üyesi Kevser Özer, DCA Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Özkan ve KAGEM DCA Müdürü Belgizar Özbek bir araya geldi.

KEFEK Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu konuşmasında ‘Suriyeli mülteciler, sorun değil yaşanan sorunların mağdurlarıdır. Türkiye, Suriyeli mültecilere misafir gözüyle bakmıştır, Avrupa ve Amerika’nın mültecilerden doktor, mühendis gibi yetişmiş elemanları seçerek kabul etmesine rağmen Türkiye, kendisine nasıl fayda sağlayacaklarına bakmadan, tüm mağdurlara kucak açmıştır. Suriyeli mültecilere misafir gözüyle bakarak, çocuklarına, kendi anadillerini ve kültürlerini kaybetmeden Türkiye’de ev verilmesinin yolları açılmış ve ülkelerine döndüklerinde zorluk çekmeden devam etmeleri hedeflenmiştir. Verilen sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri Türk vatandaşları ile neredeyse aynı düzeydedir.’ dedi.

SURİYELİ MÜLTECİLER SAĞ SALİM EVLERİNE DÖNECEK

Başkan Katırcıoğlu, Afrin de TSK ve ÖSO tarafından başarı ile yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu hakkında açıklamaları şu şekilde; “Medeniyetimiz kendisine ihtiyaç duyan insanlara elini uzatmaktan hiçbir zaman geri durmamıştır. Türkiye bugün de ölümden kaçan, yerinden edilmiş Suriyeliler konusunda önemli bir süreci başarı ile yürütüyor.  Üç milyondan fazla mazlumu, sığınmacıyı misafir eden bir milletin ferdi olmak büyük bir gururdur.  İnsanlık açısında önemli bir başarıya imza atan milletimize, hükümet, kurum ve kuruluş yetkililerine, katkı sunan uluslararası kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine teşekkür ederiz. Sınır bölgemizde yürütülen operasyon ile Suriye’li kardeşlerimize ve bize karşı tehdit oluşturan terörist gruplar bölgeden temizleniyor. Afrin merkezi de geçtiğimiz gün kontrol altına alındı. Bölge tamamıyla teröristlerden temizlenip kontrol altına alındıktan sonra Suriye’li Mülteci kardeşlerimizin evlerine dönmeleri sağlanacak.”

Daha sonra programa katılan konukların sorularını yanıtlayan Başkan Katırcıoğlu ve milletvekilleri, DCA yetkililerinden hem cami hem de bölgede yaşayan Türklerin durumu hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL