Kılıç, deprem değil, tedbirsizlik ve ihmal öldürür

Deprem Gerçeği Depremin değil, tedbirsizlik ve ihmalin öldürdüğüne dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç Ahatlı’da yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 1999 yılında yaşanan Marmara..

Kılıç, deprem değil, tedbirsizlik ve ihmal öldürür

Deprem Gerçeği

Depremin değil, tedbirsizlik ve ihmalin öldürdüğüne dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç Ahatlı’da yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 1999 yılında yaşanan Marmara Depremini hatırlattı.

Marmara Depreminde 17 bin 500 kişinin vefat ettiğini söyleyen Kılıç, Japonya’da 2011 yılında yaşanan 9,0 şiddetindeki depremde yaklaşık bin kişinin hayatını kaybettiğine değindi. Kılıç, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yaşanan Sel felaketi ile ilgili olarak vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bütün milletimizin başı sağ olsun. İhmal insanlarımızın canına mal oldu. TÜİK verilerine göre; yapılarımızın yüzde 60’ı kaçak. Yüzde 60’ı 20 yaşın üzerinde ve neredeyse yarıya yakını da depreme dayanıklı değil. Bu rakamlar, içinde bulunduğumuz acı durumu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Gebze ilçemizde Türkiye genelinde olduğu gibi ruhsatsız ve iskânsız yapılar çoğunluğu oluşturmaktadır.

Bilim insanlarının açıklamalarına göre Marmara Bölgesi deprem kuşağı içerisinde olup bölgede yıkıcı etkiye sahip deprem beklenmektedir. 17 Ağustos depreminde Gebze genelinde 1164 bina ağır hasarlı, 3149 binanın da orta hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Bu zamana kadar depremde can ve mal kayıplarını azaltacak kapsamlı bir çalışma yapılmamıştır. Orman yangınları, Sel Felaketleri ve deprem sıcaklığını korurken bugün Gebze olarak biz neler yapabiliriz düşüncesindeyiz. Gebze Belediyesi Gebze Üniversitesi ile beraber bölgemizdeki yapılara bina risk analizi çalışmasını başlatıp, Mahalle bazında özellikle iskânsız evler olmak üzere tespitler yapmalıdır. Gerekli görüldüğünde vatandaş ile işbirliği yapılmalıdır. Hasarlı ve yorgun olan binalar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı veya Kentsel Dönüşüm çerçevesinde çalışma başlatılmalıdır. Tespit edilen hasarlı ve riskli binalar merkezi yönetimle beraber zaman geçirilmeden yıkılıp yerine kar gözetmeksizin yenileri yapılmalıdır.. Aksi takdirde 17 Ağustos, Van, Elâzığ ve İzmir depremi gibi can ve mal kayıpları yaşamaya devam ederiz.

Biz Yeniden Refah Partisi olarak “önce insan” düşüncesi çerçevesinde tüm Gebzeli hemşerilerimizin can ve mal güvenliğini birinci önceliğimiz saymaktayız. Daha öncelerinde belirtiğimiz gibi olası bir Marmara depreminde Gebze’nin nasıl hazır olması gerektiği ile alakalı önerilerde bulunduk. Gebze’mize erken uyarı sistemi olan Deprem Simülasyon Merkezi ile çok acil bir şekilde tam tertibatlı Deprem toplanma merkezleri oluşturulmalıdır. Olası bir depremde Gebzeli hemşerilerimizin toplanabileceği bölgeler planlanmalıdır. Gebze’de en az üç toplanma bölgesi yapılmalıdır. Bunlar, Gebze Askeri Kışlası başta olmak üzere Beylikbağı, Yenikent,  Gaziler Dağı, ve Kirazpınar Mahallesi’nde olmalıdır. Bu çalışmalar ivedilikle başlatılmalıdır. Buradan Ülkemizde yaşanan afetlerde hayatlarını kaybeden Vatandaşlarımıza Allah c.c rahmet yakınlarına Allah c.c. den sabır niyaz ediyorum.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL