“Kışladan daha büyük sorunlarımız var”

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç Askeri Kışla ile alakalı konuştuğumuz kadar, deprem, afet ve hastanelerimizin durumlarında dile getirelim.   Askeri Kışla zaten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından..

“Kışladan daha büyük sorunlarımız var”

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç Askeri Kışla ile alakalı konuştuğumuz kadar, deprem, afet ve hastanelerimizin durumlarında dile getirelim.

 

Askeri Kışla zaten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Millet Bahçesi olacak diye müjde olarak verilmişti. Burada sorgulaması gereken Gebze’mizle beraber verilen Millet Bahçesi sözleri tam zamanında yerine getirilirken Gebze’mizde bir çivi dahi çakılmaması. Asıl konuşulması gereken bu söz üzerine harekete neden geçilmedi, neyi tartışıyoruz olmalıdır. Galeriler sitesi de ihtiyaç. Konuştuğumuz yetkililer Galericiler sitesinin bu alanın dışında olduğunu gösteriyor. Bunun için biz öncelikli olarak, başta deprem felaketi olmak üzere, ülkemizde sık sık yaşanan doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Gebze’mize erken uyarı sistemi olan Deprem Simülasyon Merkez’i ile çok acil bir şekilde tam tertibatlı  deprem toplanma merkezleri oluşturulmalıdır. Olası bir depremde Gebzeli hemşerilerimizin toplana bileceği bölgeler planlanmalıdır. Yeniden Refah Partisi olarak Gebze’mizde en az üç toplanma bölgesi yapılmalıdır. Bunlar, Gebze Askeri Kışlası başta olmak üzere Beylikbaği, ve Yenikent Gazi Daği bölgesinde birde Kirazpınar Mahallesinde çok acil bir bicimde deprem toplanma bölgeleri yapılmalıdır.

Sanayici ve esnafımızı ziyaretlerimiz noktasında bize en çok dert yandıkları konuların başında hastanelerimizdeki eksikler geliyor. Gebze bölgesinin (Darıca, Dilovası, Çayırova) sınırları içerisinde birçok Organize Sanayi Bölgesi, Kooperatif ve küçük ölçekli sanayi siteleri mevcut. Fakat bu bölgelere yakın İşçimizin ve halkımızın sorununu çözecek Mikro Cerrahi Poliklinikleri, Yanık ve Yara Tedavi Merkezi Yoğun Bakım Ünitesi Doktorları Gebze İlçemizde bulunan Fatih Devlet Hastanesi ve Farabi Eğitim ve araştırma hastanelerinde bulunmamaktadır. Ağır sanayinin olduğu, sürekli iş kazalarının yaşandığı Gebze’de tam donanımlı bir hastanenin olmaması maalesef telafisi mümkün olmayan acılara neden olmaktadır. Daha kaç İşçimizin yanık, el, kol, parmak, ayak kopmaları sonucunda sakat kalmasına şahit olacağız.

Biz buna çözüm olarak ilçe halkımızın tüm ihtiyacını karşılayabilecek ve merkezi bir yerde konumlanacak tam teşekküllü bir Mikro Cerrahi polikliniği, yanık ve yara tedavi merkezi yoğun bakım polikliniklerinin yapılmasını öneriyoruz. İlçemizde kamu ve özel sektörde binlerce işçi ve memur çalışanın üyesi olduğu sendika temsilciliklerinin, binlerce esnafa hizmet götüren ve onların aidatları ile varlığını sürdüren sivil toplum kuruluşlarımızın sosyal sorumlulukları gereği, üyelerinin sağlık sorunları ile ilgilenmelerini ve bu konuda kamuoyu oluşturmalarını diliyoruz.

Kimse devlet hastanesinden alınan bütünsel hizmetten hoşnut değil. Sağlık Bakanlığımızdan ve Gebze İlçe Sağlık müdürlüğümüzden bu sorunları halktan dinlemesini özellikle rica ediyoruz ve buna göre tasarruflarda bulunması gerektiğine inanıyoruz. dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL