“Kitap Okuma Halkaları” öğrencileri, Başkan’la birlikte kitapların kritiklerini yaptılar.

KİTAP OKUMA HALKALARI İLE ÖĞRENCİLER KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANIYOR. Gölcük Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde yer alan gençlik merkezleri işbirliği ile gerçekleşen “Kitap Okuma Halkaları” projesi kapsamında İhsaniye..

“Kitap Okuma Halkaları” öğrencileri, Başkan’la birlikte kitapların kritiklerini yaptılar.

KİTAP OKUMA HALKALARI İLE ÖĞRENCİLER KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANIYOR.

Gölcük Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde yer alan gençlik merkezleri işbirliği ile gerçekleşen “Kitap Okuma Halkaları” projesi kapsamında İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencileri, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in de katılımı ile okudukları kitapların kritiklerini beraber yaptılar.

İhsaniye Anadolu Lisesi salonunda gerçekleşen programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğu, İhsaniye Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Cengiz Altunbaş, Sanat Galerisi Sorumlusu ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram ve öğrenciler katılım sağladı. Proje kapsamında dün İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Martı ve Gurbet Hikayeleri adlı kitapların kritikleri yapıldı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş kitap kritikleri sırasında sorular sorarak öğrenciler ile güzel vakit geçirdi.

Proje kapsamında Kitap Okuma Halkalarına katılan öğrenciler kitapları Gölcük Belediyesi Kütüphanesi ve Gölcük Halk Kütüphanesinden temin ediyor. Ayrıca projeye katılan her bir öğrenci kütüphanelere üye yapılıyor.

BAŞKANIMIZ BİZİM HERZAMAN DESTEKÇİMİZ

Proje Hakkında bilgilendirmede bulunan Gölcük Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu konuşmasına Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e teşekkür ederek başladı.” Kitaplarımız yetmediği durumlarda Gölcük Belediyesi Halk Kütüphanesinden kitapları temin ettik. Gölcük Gençlik Merkezi Olarak Kitap okuma Halkalarında gençlerimize kitaplarımızı okutuyor aynı zamanda hem Gölcük Belediyesi Kütüphanesine, hem de Gölcük Halk Kütüphanemize öğrencilerimizi üye yapıyoruz. Başkanımız bizim her zaman destekçimiz kendisine desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

İNŞALLAH BU ALIŞKANLIĞINIZ ARTARAK DEVAM EDER

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “ Bildiğiniz üzere kitap okumayı pek seven bir toplum değiliz. Bu bizim büyük bir eksikliğimiz. Şimdi sizin çağınız dijital çağ oldu, internet aracılığı ile farklı kaynaklar ile istediğiniz kitaba ulaşabiliyorsunuz, ama bana göre bu kitap okumak anlamına gelmez. Kitaba dokunmak lazım, göz teması kurmak lazım, kokusunu duymanız lazım, yatarken kitap ile uyumak lazım, işin aslına bakarsanız, işte güzel olan bu. Sizde bu güzelliği tadan ve tadına doymayan gençlerdensiniz. Bu anlamda sizi kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bu alışkanlığınız giderek, artarak devam eder. Sizin diğer arkadaşlarınızda ilham alır kitap okumayı kendilerine alışkanlık haline getirirler. Ben Gençlik Merkezi Müdürümüz İsmet beye, Okul Müdürümüz Ahmet beye ve Kent Konseyi Genel Sekreterimiz Fatih beye teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel birlikteliğin, ortak çalışmanın ürününü hep beraber göreceğiz” dedi.

PROJE AMACI

Gençlerin gelişimine yardımcı olmak, milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı, dünyanın geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik yetişmesine katkı sağlamak ve gençlerimize hizmet vermek adına gerçekleştirilen proje öğrenciler tarafından yoğun katılım ile sürdürülüyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen “Kitap Okuma Halkaları” faaliyeti ile gençlik liderleri, gönüllü gençlik liderleri, gönüllü gençler, okul temsilcileri ve merkez personeli ile beraber gençlerin kitap okumasına destek verilmesi amaçlanmaktadır.

“Kitap Okuma Halkaları” faaliyeti ile içinde yaşadığı kültürün değerlerini bilen ve onlara sahip çıkan bireyler oluşmasına katkı sağlayacak kitaplarla gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olmak; düzenlenen kitap kritikleri ile gençlerin muhakeme, kendini ifade edebilme ve topluluk önünde konuşma yapabilme yeteneğini geliştirmek hedeflenmektedir.

Program sonunda öğrenciler Başkan Ellibeş’e katkılarından dolayı çiçek takdiminde bulundular.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL