“Kızılay’ı güçlendirmek hepimizin görevi”

GTO Başkanı Nail Çiler “29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası”dolayısıyla açıklamada bulundu. 11 Haziran 1868’de, savaş alanlarında yaralanan askerlere din, dil, ırk ayrımı gözetmeden yardım etmek amacıyla kurulan Türk Kızılay’ ı,..

“Kızılay’ı güçlendirmek hepimizin görevi”

GTO Başkanı Nail Çiler “29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası”dolayısıyla açıklamada bulundu.

11 Haziran 1868’de, savaş alanlarında yaralanan askerlere din, dil, ırk ayrımı gözetmeden yardım etmek amacıyla kurulan Türk Kızılay’ ı, daha sonrasında milletimizden aldığı güç ve destek ile dünyanın en ücra köşesindeki yardıma muhtaç insanlara ulaşarak; acıları dindirmek, yaraları sarmak adına kutsal bir görev üstlenmiştir.

Gebze Ticaret Odası olarak biz de; sosyal sorumluluk projesi kapsamında bilinçlenme adına Odamızda gerçekleştirdiğimiz seminerler ve Gebze Kızılay ile ortaklaşa yürüttüğümüz kan bağışı kampanyaları dışında, Çayırova’ya kazandırmayı planladığımız ve çalışmalarına devam ettiğimiz “Türk Kızılay Binası” ve “Kan Merkezi Müdürlüğü” de deprem, sel gibi doğal afetlerde anında müdahale ve gerekli kan ihtiyacınının karşılanması için hayati önem taşıyan merkezlerden biri olacaktır.

Deprem, yangın, sel gibi bir felaketlerde; Türk Kızılayı’ mız çadır, battaniye, yiyecek, doktor, hemşire ile orada bulunmaktadır. Savaşta ve barışta, gezici ve geçici hastaneler kurarak, yaralılara ve dertlere derman olmaktadır. Bir çok önemli görevi üstlenerek, yardıma koşan bu güzide kurumumuz; çağımızda oldukça önemli olan uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri alanında da etkin hizmetler sunmaktadır.

29 Ekim – 4 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla; sadece bizlerin değil bütün insanlığın yardımına koşan, toplumlar arası barışın ve yardımlaşmanın sağlanmasında önemli sembollerden biri olan Türk Kızılayı’ mıza çalışmalarında başarılar diliyor, Kızılay’ ımızı güçlendirmenin hepimizin görevi olduğu bilinciyle “Kızılay Haftası” nı kutluyorum.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL