Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“KO-MEK ile hayali gerçek oldu” kilitlendi KO-MEK ile hayali gerçek oldu | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

KO-MEK ile hayali gerçek oldu

Kandıra’nın en uzak köylerinden birisi olan Karaağaç köyünde oturan Meltem Sarıbaş, uzun zaman önce kafasına koyduğu kendi işimi yaparak kendi paramı kazanmak istiyorum fikrini hayata geçirmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi..

KO-MEK ile hayali gerçek oldu

Kandıra’nın en uzak köylerinden birisi olan Karaağaç köyünde oturan Meltem Sarıbaş, uzun zaman önce kafasına koyduğu kendi işimi yaparak kendi paramı kazanmak istiyorum fikrini hayata geçirmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimleri Piko kursuna yazıldı. Çocukları ile 60 kilometrelik yolu kar kış demeden kat ederek Kandıra KO-MEK kurslarına katılan Meltem Sarıbaş, burada öğrendikleri ile evde sipariş aldığı işleri yaparak uzun zamandır hayalini kurduğu kendi parasını kazanmaya başladı.

UZUN YOLLAR ONA ENGEL OLMADI

Kandıra Karaağaç köyünden ev işleri ve bağ bahçe işlerinin yanı sıra çocukları ile de uğraşan Meltem Sarıbaş, annesinden öğrendiği pike yapımını daha da geliştirerek kendine yeni bilgiler kattı. 60 kilometrelik yolu haftada 2 gün köy minibüsleri ile yağmur çamur demeden küçük çocuğu ile pike yapımı kursuna devam eden Sarıbaş, azmi ve gayreti ile kısa sürede kendini geliştirerek kendi ürünlerini yapmaya başladı. Kısa sürede yaptığı birbirinden güzel pikolarla çevre köylerde adını duyuran Sarıbaş, şimdilerde aldığı siparişleri yetiştirmek için harıl harıl çalışıyor.

KANDIRA’NIN KÖYÜNDE KENDİ İŞİNİ KURMAYI HEDEFLİYOR

“Her zaman yaptığım işlerde eşimin desteğini gördüm” diyen Meltem Sarıbaş ”Kendi işimi yapmak için Kandıra KO-MEK’te bulunan Piko Kursuna katıldım. KO-MEK’te öğrendiğim bilgilerle şimdi aldığım siparişleri yetiştirmeye çalışıyorum. Piko kursuna katılmak için çok zorluk çektim, kurs ve ev işinin yanı sıra çocuğumun olması beni epey zorladı. Ama bir bayan istediği zaman başarır” diyerek ev hanımlarına mesaj verdi.

KANDIRALILARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Şuanda evde aldığı piko makinası ile işlerini yapan Sarıbaş, çok yakın zamanda kendi iş yerini açarak kendi işinin patronu olmayı hedefliyor. Tüm Kandıralılara çağrıda bulunan Sarıbaş “En azından ekonomik özgürlüğünüz için keyif aldığınız kurslara katılarak kendinizi geliştirin. KO-MEK kurslarından ve Usta Öğreticilerden çok memnunum. Bu vesile ile başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve tüm KO-MEK ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL