KO-MEK’ten branş tanıtımı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları(KO-MEK), 15. eğitim yılında 330 farklı branş ile kentin dört bir yanında ücretsiz halk eğitimlerine başladı. KO-MEK bu kapsamda vatandaşlara branşlarını tanıtmayı sürdürüyor…

KO-MEK’ten branş tanıtımı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları(KO-MEK), 15. eğitim yılında 330 farklı branş ile kentin dört bir yanında ücretsiz halk eğitimlerine başladı. KO-MEK bu kapsamda vatandaşlara branşlarını tanıtmayı sürdürüyor. Hazırlanan tanıtım broşürleri vatandaşlara dağıtılırken, bir yandan da açılan stantlarda uygulamalı olarak branşların tanıtımı yapılıyor. Bu amaçla Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) ile Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)’nde de stant açıldı.

ÜNİVERSİTELİLERDEN KO-MEK’E BÜYÜK İLGİ

Alan çalışması adı altında yapılan tanıtımların bu seferki durağı KOÜ ve GTÜ oldu. GTÜ bahçesi ve KOÜ Umuttepe Kampüsü’nde kurulan KO-MEK tanıtım stantlarına öğrenciler adeta akın etti. Buradaki usta öğreticilerden bilgi alan gençler, ilgilendikleri branşlarla ilgili uygulamalı eğitim yapmayı ihmal etmedi.

 KO-MEK İLE EĞİTİMİMİZİ GÜÇLENDİREBİLİRİZ

KO-MEK’in halk eğitimi konusunda son derece önemli bir görev yaptığına dikkat çeken üniversiteliler, bu branşların bir üniversite öğrencisinin eğitim hayatı için önemli rol oynayacağını kaydetti. Öğrenciler, “Üniversitede eğitim aldığımız bölümün derslerini KO-MEK’in meslek branşlarıyla destekleyebiliriz. Böylece üniversitede gördüğümüz teorik bilgileri, KO-MEK’te pratikle güçlendirebiliriz” yorumunu yaptı.

YENİ EĞİTİM DÖNEMİ TÜM HIZIYLA BAŞLADI

Öte yanda KO-MEK’te yeni eğitim dönemi başladı. Kocaeli’nin 12 ilçesinde, 42 kurs merkezi ve 326 farklı branşıyla yeni eğitim dönemini karşılayan KO-MEK’e her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bu ilgide hiç kuşkusuz KO-MEK’in istihdam branşları önemli rol oynuyor. Zira bu branşlara katılarak KO-MEK sertifikası olan çok sayıda vatandaş kendi işini kurmanın ayrıcalığını yaşıyor. Sanat kursları ise vatandaşların vakitlerini daha verimli bir uğraşla geçirmesine olanak sağlıyor.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

KO-MEK’te eğitim almak isteyen 14 yaş ve üzeri vatandaşlar, www.komek.org adresinden kayıt yaptırabilir. Ayrıca, KO-MEK ile ilgili faaliyetler, www.kocaeli.bel.tr ve www.komek.orginternet sitelerinden veya sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL