Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Kocaeli’ de yılın hemşire ve ebesi | Kocaelide Bugün

Kocaeli’ de yılın hemşire ve ebesi

Kocaeli’ de Gebze Fatih Devlet Hastanesinden Hemşire Nurcan Çakır ve Karamürsel Devlet Hastanesinden Ebe Ayten Bozat yılın hemşire ve ebesi seçildi.   Sağlık Bakanlığı’nın Ebe ve Hemşireler Günü nedeniyle düzenlendiği..

Kocaeli’ de yılın hemşire ve ebesi

Kocaeli’ de Gebze Fatih Devlet Hastanesinden Hemşire Nurcan Çakır ve Karamürsel Devlet Hastanesinden Ebe Ayten Bozat yılın hemşire ve ebesi seçildi.

 

Sağlık Bakanlığı’nın Ebe ve Hemşireler Günü nedeniyle düzenlendiği resepsiyonda 81 ilden yılın ebe ve hemşiresi seçilen isimler Ankara’da buluştu. Kocaeli’ de yılın hemşire ve ebesi Karamürsel Devlet Hastanesinden Ebe Ayten Bozat ve Gebze Fatih Devlet Hastanesinden Hemşire Nurcan Çakır,

DÜZENLENEN TÖRENLE SERTİFİKALARINI ALDILAR

Ebe ve Hemşireler Haftası etkinlikleri kapsamında ilimizde yılın ebe ve hemşiresi seçilen Karamürsel Devlet Hastanesinden Ebe Ayten Bozat ve Gebze Fatih Devlet Hastanesinden Hemşire Nurcan Çakır, Ankara’da düzenlenen organizasyona katılarak teşekkürlerini Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sn. Halil Eldemir’in elinden aldı.  Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı gerçekleşen törene katılarak Bozat ve Çakır’a Kocaeli’de gerçekleştirdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkürlerini etti.

 İNSANLARIN HAYATLARINA DOKUNMAK MUTLU EDİYOR

1998 yılında ilk adımını attığı hemşirelik mesleğinde 21 yıldır özveri ile çalıştığını söyleyen Gebze Fatih Devlet Hastanesinde görevli Hemşire Nurcan Çakır “Meslek hayatıma Gebze Fatih Devlet Hastanesi ameliyathane biriminde başladım ve o günden bu zamana kadar ameliyathane hemşireliği görevini yürütmekteyim. Elbette görev yaptığım bu süre zarfı içinde yorulduğumuz zamanlar oldu fakat hemşirelik mesleğini severek yaptığım için bu yorgunlukları tatlı yorgunluklar olarak adlandırıyorum ve azimle çalışmaya devam ediyorum. İnsanların hayatlarına dokunmak beni ayrıca motive ediyor. Yılın hemşiresi seçilmemden dolayı ben ve ailem büyük gurur yaşıyoruz. Bu unvanı bana layık gören herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DÜNYAYA TEKRAR GELSEM YİNE EBE OLURDUM

27 yıldır Karamürsel Devlet Hastanesinde ebe olarak görev yaptığını belirten Ebe Ayten Bozat “Binlerce gebeye ve bebeğe dokunmak, gebeyle birlikte doğurmak, doğan bebeğin ağlamasıyla mutlu olmak ve o ilk nefes muhteşem varlığın mucizenin ellerinizde olması tarifi mümkün olmayan duygular. Mesleğe başlarken onların sevinci sevincim, üzüntüsü üzüntüm olacak diye yola çıktım ve hala bu aşkla mesleğime devam ediyorum. Tekrar dünyaya gelsen hangi mesleği seçersin diye sorsalar hiç düşünmeden yine ebeliği seçerdim. Çünkü ebe, bir kadının en mahrem anlarının, sıra daşı mucizenin gerçekleştiği anın tanığıdır. Bu sebeple çoğu insan çocuklarıyla ebesini tanıştırırken  ‘bu senin ebe annen’ der. Annelik gibi kutsal bir mertebeye layık görülmek beni çok mutlu ediyor. 81 İlden  gelen ebe ve hemşire arkadaşlarımızla buluşmak benim ve mesleğim adına çok gurur vericiydi. Bu gururu bana layık gören ve yaşatan herkese ayrıca teşekkür etmek isterim ” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL