Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Kocaeli Gürültü Eylem Planı Anketi” | Kocaelide Bugün
Genel Güncel Manşetler

“Kocaeli Gürültü Eylem Planı Anketi”

Çevresel gürültünün azaltılıp, halkın yaşam konforunun arttırılması için Gürültü Eylem Planıyla ilgili anket yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kocaeli ili Stratejik Gürültü Haritaları doğrultusunda, çalışmalar 2017 yılı Temmuz ayında..

“Kocaeli Gürültü Eylem Planı Anketi”

Çevresel gürültünün azaltılıp, halkın yaşam konforunun arttırılması için Gürültü Eylem Planıyla ilgili anket yapılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kocaeli ili Stratejik Gürültü Haritaları doğrultusunda, çalışmalar 2017 yılı Temmuz ayında başlamıştı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda elde edilen veriler değerlendirilerek ve belirlenen noktalarda saha çalışmaları yapıldı. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda çevresel gürültünün azaltılarak halkın yaşam konforunun arttırılmasını hedefliyor. Kocaeli halkının katılımı ve bilinçlendirilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde “Kocaeli Gürültü Eylem Planı Anketi” oluşturuldu. Anketten elde edilen veriler eylem planına dahil edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulacak.

ANKET 3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi www.kocaeli.bel.tr adresi ana sayfasında bulunan, “Kocaeli Gürültü Eylem Planı Anketi” 3 bölümden oluşuyor. Birinci bölüm kişisel bilgilerin elde edilmesi amacıyla hazırlanan sorulardan oluşuyor. Kişisel bilgilerde vatandaşlardan özel bilgiler istenmiyor. İkinci ve üçüncü bölümlerde ise sessiz asfalt kullanımı, açık gözenekli asfalt, gürültü bariyeri, binaların gürültüye karşı korunması, ses yalıtımı ve yeşil dalga sistemi uygulaması gibi Gürültü Eylem Planı çalışmalarıyla ilgili birçok soru yöneltiliyor. Anket sonuçlarının sağlıklı olabilmesi için vatandaşların soruları samimi ve doğru olarak yanıtlaması gerekiyor.

SAHA ÇALIŞMALARI YAPILMIŞTI

Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan Kocaeli ili Stratejik Gürültü Haritaları doğrultusunda, Kocaeli Gürültü Eylem Planlarının hazırlanması çalışmaları 2017 yılı Temmuz ayı itibarı ile başlatılmış ve yıl sonuna kadar da çalışmaların tamamlanmıştı. Bu çalışmalar kapsamında öncelikle; Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı koordinasyonunda, proje ekibi tarafından mevcut stratejik gürültü haritalarında hesaplamalarla belirlenerek, sınır aşım alanlarında etkilenme analiz sonuçları değerlendirildi. Nüfus ve sınır aşımı verilerinden faydalanılarak sıcak noktalar tespit edilerek, saha çalışması yapıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL