Kocaeli Sanayi Odası 7. Dönem son Meclis Toplantısı Yapıldı

Kocaeli Sanayi Odası 7. Dönem  son Meclis Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un..

Kocaeli Sanayi Odası 7. Dönem  son Meclis Toplantısı Yapıldı
Kocaeli Sanayi Odası 7. Dönem  son Meclis Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı ve EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Körfez Ticaret  Odası Başkanı Sibel Moralı ve Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyeleri katıldı.
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun konuşmalarının ardından Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlerimize Allah Rahmet dileyerek sözlerine başlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,   yaptığı konuşmalarında;Kocaeli’ye 15. gelişim doğduğun yer değil, doyduğun yer memleketindir derler. Bende burada doyduğum için aslında Kocaelili ve Hereke’liyim. Diğer 80 ili ziyaret ettiğimde Kocaeli’nin enerjisini oraya götürüyorum. Kocaeli bugün önemli bir sanayi ve tarım şehri. Kocaeli alın teri üretim şehri. Dış ticaretin 5’te birini tek başına gerçekleştirmekte. Kocaeli bir liman şehridir. Türkiye’nin ilk sırasında Körfez yer almaktadır. Devlete katkıyı Kocaeli vermektedir. Keşke diğer illerimizde Kocaeli gibi olsa. Vergide 81 il içinde en dürüst Kocaeli’dir. Bugün Kocaeli merkezde 10 sene önce 46 firma varken bugün 64’e çıkmış durumda. Aslında bu sayı daha fazla. Burada kazanıp vergiyi İstanbul’da veriyorlar. Burada bir haksızlık var, inşallah düzelecek. Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinde 7 tanesi burada. Önemli 3 şansı var Kocaeli’nin, güçlü odalarımız var, bununla gurur duyuyorum. Kocaeli sanayi odası aktif bir odadır.“ diyen Başkan Hisarcıklıoğlu, konuşmalarını  katılımcılara teşekkür ederek bitirdi.
Vali Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “ Değerli katılımcılar Sanayi Odamızın Meclis toplantısında sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kocaeli, Türkiye ekonomisine katkı sunan ilk üç vilayet içerisinde yer alan bazı noktalarda birinci, bazılarında ikinci ve üçüncü konumda olan bir ildir. Böylesine önemli ve Türkiye ekonomisini belirli bir noktaya taşıyan Kocaeli’nin her alanda çalışmalarını uyum içerisinde sürdürdüğünü ifade etmek isterim. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimizle, odalarımızla ve bütün kurum ve kuruluşlarımızla diyalog içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Sanayicilerimizin sorunları varsa onlara çözüm üretme adına hep birlikte ortak akıl içerisinde çalışmalarımızı ortaya koymaya gayret ediyoruz. Özellikle istihdam ve işçi bulma konusunda sanayicilerimizin ve iş dünyamızın sorunlarının var olduğunu biliyoruz. Bu anlamda üniversitelerimizle iş birliği içerisinde sanayi- üniversite buluşmasını, çalıştayını gerçekleştirdik ve tamamlanmak üzere. İhtiyaç duyulan alanlarda insanlarımız yetiştirmek ve yetişen insanlarımızın daha rahat iş bulmalarını sağlayacak bir çalışmayı önümüzdeki dönemde Kocaeli’nde daha iyi bir noktaya taşımış olacağız. Yatırımcılarımız Kocaeli önemlidir. Kocaeli’nin özellikle bir başka boyutu da yabancı sermayenin ve yatırımcıların burada var olması ve önümüzdeki dönemde bunların daha da gelişmesini sağlayacak bir portalı onlara sunmamız.  Doğu Marmara Kalkınma Ajansı içerisinde yatırım destek ofisimizde tek adımda başvuru yapılıp yapılan işlemlerin çözümlenebileceği bir mekanizmayı  yakında harekete geçireceğiz. İlk aşamada yabancı yatırımcılarımıza hizmet verecek ardından diğer yatırımcılarımıza hizmet verecek bir konuma bunu taşıyacağız.”  diyen Vali, toplantının hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL