Ekonomi Manşetler Surmanset

Kocaeli Valisi Aksoy Rakamlarla Anlattı

Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) Ağustos ayı meclis toplantısı dün KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısının konuğu Vali Hüseyin Aksoy oldu. Vali Aksoy’un yanı sıra toplantıya KOTO Başkanı Necmi Bulut,..

Kocaeli Valisi Aksoy Rakamlarla Anlattı

Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) Ağustos ayı meclis toplantısı dün KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısının konuğu Vali Hüseyin Aksoy oldu. Vali Aksoy’un yanı sıra toplantıya KOTO Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan ve oda üyesi iş adamları katılım gösterdi. Meclis toplantısı öncesi Vali Aksoy oda üyelerine konuşma yaptı.

Vali Hüseyin Aksoy, “Kocaeli Türkiye’nin önemli bir şehridir. Türkiye’de nüfus itibariyle 10’uncu sırada yer alıyor. Türkiye ekonomisinde önemli yer tutuyor. Ekonomiye baktığımızda önemli şehirlerin başındayız. Sektördeki potansiyeliyle ekonomiye yön veren bir şehir. Kocaeli, gelişen, Türkiye ortalamasının 2 katı nüfus artışı ile her yıl büyüyen bir kenttir” ifadelerini kullandı. Kocaeli’nin Asya ve Avrupa kıtalarının kesişme noktasında olması Kocaeli’yi daha farklı bir noktaya taşıyor. Denizden yararlanma adına önemli bir potansiyele sahibiz. 35 liman ve iskelesiyle 66 buçuk milyon tonla 2’nci sırada yer alıyoruz. Sanayi ve ticaretin gelişmiş olması isdihdamı da olumlu yönde etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Aksoy, “Türkiye’de vergi tahsilatında da ilk sıralarda yer alan bir iliz. Sanayide ve ticarette belirli konuma sahip olan Kocaeli’nin diğer sektörlerde de gelişmesi için gayret edeceğiz. Kocaeli’nin ekonomik göstergeleri çok önemli. 2004’te banka sayısı 104 iken 240’a çıkmıştır. Kredi kullanımda 32 milyarlık hacimle ülkede 6’ncı sırada. Bankacılık anlamında da ülkenin önde gelen illeri arasında Kocaeli bulunuyor. Ekonominin daha iyi yere gelmesi adına sizlerin çalışmaları çok önemli. Bizler de valilik olarak sizlerin sorunlarınıza çözüm üretmek görevimizdir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL