Kocaeli’de Dijital Hastaneler

Kocaeli’deki 6 kamu hastanesi “HİMSS 6” validasyon başarı belgelerini İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney’in elinden aldı. 25-27 Ekim tarihlerinde çok sayıda uluslararası sağlık bilişimi profesyoneli konuşmacının katılımı ile..

Kocaeli’de Dijital Hastaneler

Kocaeli’deki 6 kamu hastanesi “HİMSS 6” validasyon başarı belgelerini İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney’in elinden aldı.

25-27 Ekim tarihlerinde çok sayıda uluslararası sağlık bilişimi profesyoneli konuşmacının katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirilen HIMSS’18 Eurasia belge teslim törenin ardından, İlimizde HİMSS 6 akreditasyon belgesi almaya hak kazanan; Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gebze Fatih Devlet Hastanesi, İzmit Seka Devlet Hastanesi, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi, Karamürsel Devlet Hastanesi ve Körfez Devlet Hastanesi Başhekimlerine belge teslim töreni yapıldı.

2017 yılı başından itibaren dijitalleşme yolunda çalışmalara hız veren Kocaeli Kamu Hastaneleri bu belgenin alınması için gereken şartları tek tek yerine getirdi. Ardından yapılan denetimde  Kocaeli’ deki 6 kamu hastanesi yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda  “HİMSS 6” akreditasyon belgesi aldı.

HİMSS 6 akreditasyon belgesi almaya hak kazanan hastanelerin Başhekimleri Doç. Dr. Mustafa Güneş, Uz. Dr. Gökhan Nalbant, Op. Dr. Sadullah Kıvanç Tunç, Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Op. Dr. Erkan Çelik ve Uz. Dr. Ahmet Sarıışık’a belgeleri Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tarafından gerçekleştirilen törenle verildi.

Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan HIMSS, bilgi teknolojilerinin, sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanımını sağlamayı amaçlıyor.

Kocaeli dijital hastane derecelendirmesinde dünyaca kabul görmüş HIMSS Emram 6 (Elektronik Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli) kriterlerini yerine getirerek Türkiye’de bu konuda önde gelen illerden biri olduğunu kanıtlamış oldu.

Dijital Hastane uygulaması; risk bazlı hata oranında azalma, hastane yatış süresinde azalma, ortalama teşhis zamanında iyileşme, verimlilikte yüksek oranda artış, hastane içi iletişimde hızlanma, daha çok bilgi, analiz, ölçülebilir performans, kaynakların daha etkili kullanımı, maliyetlerde belirgin azalma, kağıtsız, filmsiz olması nedeni ile arşiv mekanlarından tasarruf sağlanıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL