“Kocaeli’de okul spor kulüplerimizi önemsiyoruz”

Vali Hüseyin Aksoy, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okul Spor Faaliyetlerinde İl Birinciliği, Grup, Yarı Final ve Final müsabakaları sonrasında Türkiye Birinciliği, Dünya Şampiyonası ( Genç Kızlar Futsal) ve Okul Spor..

“Kocaeli’de okul spor kulüplerimizi önemsiyoruz”
Vali Hüseyin Aksoy, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okul Spor Faaliyetlerinde İl Birinciliği, Grup, Yarı Final ve Final müsabakaları sonrasında Türkiye Birinciliği, Dünya Şampiyonası ( Genç Kızlar Futsal) ve Okul Spor Olimpiyatlarında ( Genç Erkekler Yüzme )  Dünya İkinciliği elde elden okullarımızdaki sporculara Teşekkür Belgesi, antrenörlere de Başarı Belgesi verdi.
Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen törene;Vali yardımcısı Beyazıt Tanç, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, kulüp yöneticileri, okul müdürleri, antrenörler, öğretmenler, veliler ve sporcular katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Bugün ilimizde okul spor kulüplerinde başarı gösteren sporcularımıza başarı belgelerini vermek üzere bir aradayız. Eğitim bizim en önem verdiğimiz alanların başında geliyor. Eğitimdeki başarılarımızı daha üst noktalara taşıyabilmek için birçok kurum ve kuruluşumuzla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitimde ne kadar başarılı olursak, geleceğimizi o denli garanti altına alırız anlayışıyla bütün kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eğitimi sadece okullarımızda çocuklarımıza bilgi yüklemek ve onların belirli alanlarda kendilerini geliştirmeleriyle sınırlı olarak görmüyoruz. Çocuklarımızın özellikle spor yapmalarını ve bu alanda kendilerini daha iyi bir boyuta taşımalarını da istiyoruz. 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve Genlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde okul spor kulüpleri oluşturulmuş ve okullarımızdaki çocuklarımızın bu alanda kendilerini daha iyi bir noktaya taşıyabilmeleri adına çeşitli çalışmalar ortaya konmuştur. 2011 yılında 9 bin kişiyle başlayan bu okul sporları faaliyetleri, bugün itibariyle toplam sporcu sayısı 42 bini aşmıştır. Oyuncularla birlikte toplam 105 bine ulaşan rakam görüyoruz. 2018 yılı içerisinde okul sporlarında yer alan arkadaşlarımızın bir çok önemli başarıları oldu. Bunlar 43 Türkiye 1.’liği,  27 Türkiye 2.’liği, 57 Türkiye 3.’lüğü, 13 Türkiye 4.’lüğü ve 2 Dünya derecesi olmak üzere toplam 142 okul spor derecesi elde edildi. Bu anlamda bunu sağlayan sporcularımıza teşekkür belgesi, yöneten antrenörlerimize de başarı belgelerini vereceğiz.
“KOCAELİ’DE OKUL SPOR KULÜPLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ”
Okul spor kulüplerimizin sayısının daha da artırılması noktasında kaymakam arkadaşlarımızla gençlik spor ve milli eğitim müdürlüklerimizle görüşmeler yaptık. Kocaeli’de okul spor kulüplerimizi önemsiyoruz.  Önümüzdeki dönemde okul spor kulüplerimizin sayılarını biraz daha artırarak, arkadaşlarımızın daha fazla spor yapmalarını sağlayacak bir çalışmayı ortaya koyacağız. Önümüzdeki dönemde ikinci 100 günlük eylem planında da yer alan “ Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Kocaeli’de de şuanda 5200 öğrencimizi yüzme kurslarına alarak, bu çalışmaya katkı sunacağız. Kocaeli’de yine önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaklaşa bir projesi olan özellikle Türkiye sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi kapsamında 3. Sınıf öğrencilerimize dönük olarak Kocaeli’de önemli bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. 207 okulda 21 bin 910 öğrencinin bu anlamda taramaları tamamlandı. Bunların yeteneklerine uygun olarak çalışmalar sürdürülüyor. Kocaeli’de spor kulüplerimizin sayısında da bir artış var.  2011 yılında 239 olan spor kulübü sayısı bugün itibariyle baktığımızda 582 ye ulaşmış durumdadır. 11 olan okul spor kulüpleri sayımızı da önümüzdeki süreçte daha üst noktalara taşıma gayretimiz olacaktır. Bugün burada 12 branşta 43 Türkiye 1.’liği, 2 dünya 2.’liği elde eden farklı ilçelerimizden gelen çocuklarımız var. Amacımız; okullarda sadece bilgiyle değil, sporla ve müzikle de gençlerimizin daha iyi bir noktaya taşınmasını sağlamaktır. Bu anlamda emeği geçen katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” diyen Vali dereceye giren sporcu ve yöneticileri tebrik ederek, sporculara Teşekkür Belgesi, antrenörlere de  Başarı Belgelerini verdi ve onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL