“Kocaeli’yi Yeniden Ağaya Kaldırdık”

Kocaeli 10. Açılış Bayramı  Kocaeli 10. Açılış Bayramı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi. Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre,..

“Kocaeli’yi Yeniden Ağaya Kaldırdık”

Kocaeli 10. Açılış Bayramı 

Kocaeli 10. Açılış Bayramı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ak Parti Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Binali Yıldırım, Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri,  iş insanları, vatandaşlar katıldı.

Milli İrade Meydanında gerçekleştirilen ve vatandaşların yoğun bir katılımla iştirak ettiği tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın açılış ve selamlama konuşmalarıyla başlayan programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati coşkulu kalabalığa hitap ettiler.

Kocaeli’yi Yeniden Ağaya Kaldırdık

2 yıl sonra bir araya gelmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; “Rabbim birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin, iki cihan yoldaşlığı nasip eylesin, ülkemize ve milli hizmet mücadelemizde hep yanımızda oldunuz. 17 Ağustos 1999 tarihinde merkezi Kocaeli olan bir büyük deprem meydana geldi. İstanbul’dan Sakarya’ya kadar geniş bir alanı etkileyen bu depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha yad ediyorum. Depremin izlerini ortadan kaldırmak, daha güvenli ve huzurlu yerleşim yerleri inşa etmek için tüm imkanları seferber ettik. Yerle yeksan olan Kocaeli’ni yeniden ağaya kaldırdık. Bugün Kocaeli ticareti ile sanayisi ile ülkemize en çok katkı sağlayan şehirlerimizin başında geliyor. İnşa ettiğimiz ve Marmara’nın etrafını çepeçevre saran otoyollarla, köprülerle, havalimanlarıyla, limanlarla, bölünmüş yollarla, toplu konut projeleriyle, sanayi ve teknoloji bölgeleriyle ülkemizin geleceği burada şekilleniyor.”

Biz milletimizle yoldaş olduğumuz için Hak yolundan, hizmet yolundan, eser yolundan asla şaşmadık diyen Sayın Erdoğan: “Kendilerine milleti değil de, vesayeti, darbecileri, şu veya bu emperyalist güçleri yoldaş kılanlar ise kesinlikle milletimizle aynı kıbleye yönelmemiş, aynı istikamete bakmamış, aynı duyguları paylaşmamış mankurtlardır.”

Kocaeli’nin En Büyük Zenginliği İnsanıdır

Kocaeli’nin tüm bu yatırımların merkezinde yer aldığını belirten Sayın Erdoğan: “Kocaeli üretimde destan üstüne destan yazıyor. Sanayi ve Ticaret yoğunluğu yanında yeşilinin ve denizinin doğal güzellikleri ile de iç turizmde önemli bir destinasyon olan Kocaeli bu alanda da kendini hızla geliştiriyor. Tabii Kocaeli’nin en büyük zenginliği insanıdır. Ülkemizin dört bir yanından gelmiş olsa da aynı ezanın aynı bayrağın aynı ortak gelecek hayalinin etrafında kenetlenmiştir.”

Milletimizle Gönül Bağımızı Düğüm Düğüm Tahkim Ederek Büyük ve Güçlü Türkiye’nin İnşasına Başladık

Pek çok kesimden serzenişler işittiklerini kaydeden Sayın Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Mesela diyorlar ki; ‘Suriye’de şu ülkeye rağmen adımlar atarsanız, başımıza şu felaketler gelir.’ Mesela diyorlar ki; ‘Akdeniz’de şu ülkeye rağmen anlaşmalar yaparsanız, başımıza şöyle çoraplar örülür.’ Mesela diyorlar ki; ‘Kafkasya’da güç dengelerine dikkat etmeden destekler verirseniz, başımız çok ağrır.’ Mesela diyorlar ki; ‘Ekonomide bize dayatılan reçetelere uymazsanız, başımıza taş yağar.’ Ülkenin ve milletin menfaatine her konuda birileri, vekâlet ettikleri kimlerse, onlar adına benzer örtülü tehditleri dile getiriyorlar. Peki, biz ne yaptık? Binlerce yıllık devlet geleneğimizden ve Anadolu’daki bin yıllık varlığımızdan aldığımız ilhamla, ayağımızdaki prangaları birer birer kırarak, ellerimizdeki zincirleri halka halka çözerek, sırtımızdaki kamburları dirhem dirhem atarak, milletimizle gönül bağımızı düğüm düğüm tahkim ederek büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına başladık.”

Kocaeli’ye Son 20 Yılda 73 Milyar Yatırım Yaptık

Kocaeli’ye son 20 yılda bugünün rakamlarıyla 73 milyar lira tutarında yatırım yaptık diyen Sayın Erdoğan: “ Kocaeli insanı hiçbir zaman sıkıntı yaşamayacak. 18’i hastaneden oluşan toplam 88 adet sağlık tesisini Kocaeli’ye kazandırdık. Yatırım ve çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğiz.”

Şehrimize Bu Eserleri Kazandıran Herkesi Tebrik Ediyorum

Kocaeli’ne eser ve hizmet siyasetimizin ürünü bir açılış listesi ile geldik diyen Sayın Erdoğan, Kocaeli’de yapımı tamamlanan ve açılışı gerçekleştirilen yatırımlara değinerek şunları kaydetti: “Eğitimde yapımı tamamlanan 659 adet derslik, 4 adet uygulama sınıfı, 9 adet atölye, 2 adet spor salonu, 1 adet konferans salonu, 492 adet konut, Gebze Teknik Üniversitesi Enstitü Binaları ve Su Merkezi, Kartepe’de 1328 yataklı yükseköğrenim yurdu, İzmit’te 968 yataklı ek yurt binası, 9 adet Sağlık Merkezi, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi, Derince Gençlik Merkezi, Derince Millet Bahçesi, ulaştırmada otoyol bağlantı yolları ve köprüleriyle birlikte toplamda 245 eser ve hizmetin açılışını buradan gerçekleştiriyoruz. Şehrimize bu eserleri kazandıran bakanlıklarımızı, valiliğimizi, belediyelerimizi ve özel sektörümüzü tebrik ediyorum.” diyerek alanı dolduran coşkulu kalabalığa teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte, Okullar, Sağlık Merkezleri, Kamu Kurumları Hizmet Binaları, TOKİ Konutları, KYK Yurtları, Enerji Yatırımları, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yatırımları ve özel sektöre ait yapımı tamamlanan toplam 245 eserin  açılış kurdelesini hayırlı olsun dilekleriyle kestiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL