Körfez’in Ruhuna Uygun Bir Proje Oldu.

Körfez Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi İhsan Soydaş Parkı içerisinde yapımına başlanan Halk Ozanları Çadırı tamamlandı. Körfez Belediyesi, daha önce Esentepe Mahallesi İhsan Soydaş Parkı içerisindeki betonarme yapıyı yıkmış, yerine ‘kıl..

Körfez’in Ruhuna Uygun Bir Proje Oldu.

Körfez Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi İhsan Soydaş Parkı içerisinde yapımına başlanan Halk Ozanları Çadırı tamamlandı.

Körfez Belediyesi, daha önce Esentepe Mahallesi İhsan Soydaş Parkı içerisindeki betonarme yapıyı yıkmış, yerine ‘kıl çadır’ yapımı için çalışma başlatmıştı. Halk Ozanları Çadırı olarak planlanan projede çalışmalar tamamlandı. AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan Yardımcısı Levent Yılmaz ve AK Parti Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt de çalışmayı yerinde inceledi.

Türkiye’nin Mozaiği

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan kıl çadırda, özellikle aşık ve halk ozanları için etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca bölgedeki etkinliklerde de kullanılacak. Körfez’in, Türkiye’nin mozaiği olduğunu belirten Başkan İsmail Baran, “Körfez, farklı kültürlere ev sahipliği yapan bir ilçe. Adeta Türkiye’nin mozaiği durumunda. Yapılan proje de tam da bu ruha uygun” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL