Ekonomi Genel Güncel İzmit Manşetler Yaşam

KOTO’da istişare toplantısı yaptılar

Süs bitkileri ve peyzaj sektörü KOTO’da istişare toplantısı yaptı   Kocaeli Ticaret Odası 4. Meslek Komitesi, Süs Bitkileri ve Peyzaj sektöründe faaliyet gösteren üyelerini istişare toplantısında bir araya getirdi. Komite Başkanı..

KOTO’da istişare toplantısı yaptılar

Süs bitkileri ve peyzaj sektörü KOTO’da istişare toplantısı yaptı

 

Kocaeli Ticaret Odası 4. Meslek Komitesi, Süs Bitkileri ve Peyzaj sektöründe faaliyet gösteren üyelerini istişare toplantısında bir araya getirdi. Komite Başkanı Yasin Tuncay Türkçakal’ın, Komite Başkan Yardımcısı İbrahim Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Can Kuşkan, Meclis Üyeleri Mustafa Akcan, Adnan Sancak, Komite Üyeleri Engin Yener ve Orkun Yılmam ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya, firma temsilcileri katıldı.

TÜM ALT SEKTÖRLERDE TOPLANTI DÜZENLENECEK

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Komite Başkanı Türkçakal, 4. Meslek Komitesi’ne bağlı tüm alt sektörlerde istişare toplantıları düzenleyeceklerini ve güncel sorunlara ortak görüşlerle çözüm geliştireceklerini vurgulayarak, toplantıya icabet eden firma temsilcilerine teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından, görüş alışverişine geçildi.

TOPLANTININ KONU BAŞLIKLARI

Toplantıda ele alınan konu başlıkları şöyle; Süs bitkileri ve peyzaj sektöründe faaliyet gösteren üyelerin KOSGEB başta olmak üzere diğer mali desteklerden faydalanmasının sağlanması, üyelerin fuara katılımının teşvik edilmesi, eğitimli kalifiye eleman yetersizliğine çözüm geliştirilmesi, sektörde staj yapan üniversite öğrencilerinin staj dönemlerinin uzun tutulması adına çalışmalar yapılması, üniversitede uygulamalı eğitimlerin başlatılması, KOTO- Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile boş olan arazilerin uygulama alanları haline getirilmesi için projeler geliştirilmesi, Büyükşehir Belediyesi’nin tarım sektörüne sağladığı sera desteğinin süs bitkileri üreticilerine de sağlaması konusunda çalışmalar yapılması, sektörün yerel ve ulusal kasamda öneminin anlaşılması adına çalışmalar yapılması, anaçlık bahçelerin kurulması adına çalışmalar yapılması, belediyelerin mülkiyetinde bulunan boş arazilerin sektör üyelerine tahsil edilerek buralarda üretim, doğrudan satış ve eğitim alanlarının kurulmasının önünü açılması.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL