KOÜ ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Arasında Protokol

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile  Kocaeli Üniversitesi arasında “İş Ekipmanlarının Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Eğitimleri” ve “İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından..

KOÜ ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Arasında Protokol

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile  Kocaeli Üniversitesi arasında “İş Ekipmanlarının Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Eğitimleri” ve “İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri” ile “İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Eğitim Araştırma ve Danışmanlık” konularında İşbirliği Protokolleri imzalandı.

İmza törenine Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Uz. Dr. Orhan Koç katıldı.

Bu  protokoller ile iş ekipmanlarının periyodik kontrollerini yapmaya yetkili kişilere uygulanacak temel eğitim programları ile eğitim sonunda yapılacak sınavın düzenli ve etkin biçimde uygulanmasına ilişkin çalışma yöntemini ve esasları ve işveren veya işveren vekillerine yönelik yapılacak iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin verilmesine ilişkin Kocaeli Üniversitesi ile Bakanlığın görev, yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi ve üniversitenin iş sağlığı ve güvenliği bölümü ile işbirliği içerisinde projeler geliştirerek bölgeye özel iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesine yönelik çalışmalar yapılması planlanmaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL