Eğitim Genel Güncel İzmit Manşetler

KOÜ Vakfı Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Vakfı’nın 24. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün başkanlığında bugün (10.04.2018) Anıtpark Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirildi. KOÜ Vakfı Üyeleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi..

KOÜ Vakfı Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Vakfı’nın 24. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün başkanlığında bugün (10.04.2018) Anıtpark Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

KOÜ Vakfı Üyeleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ile Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Vefa İbrahim Aracı, Bahattin Ertuğ, Ali Yeşildal, dekanlar, müdürler, akademisyenler ve iş adamlarının katılım gösterdiği Kurul Toplantısı, Divan Kurulu’nun seçimi ile başladı. Divan Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Divan Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Candan ve Divan Saymanı Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki’nin olduğu Kocaeli Üniversitesi Vakfı’nın 2017 Yılı Faaliyet Raporu’nu Vakfın Mali Müşaviri İbrahim Tosuner okudu.

Genel Kurulun, 62 kurucu üye, 50 seçilmiş üye, 54 tabi üye ile genel kurul iştirak sayısının 166 olarak belirlendiğini aktaran İbrahim Tosuner, “2017 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan 1835 öğrencimize; öğrenim bursu, yemek bursu ve Posco TJ Park Foundation başarı bursu olmak üzere toplamda 476.482.65 lira burs ödemesi gerçekleştirdik. 2018 yılının ilk üç ayında ise 583 öğrenciye toplam 138.906.54 lira burs verdik. Kocaeli Üniversitesi Vakfı’nın Bakanlar Kurulu kararıyla vergi muafiyeti alması durumunda bunun vakfa önemli katkıları olacak. Buna yönelik olarak çalışmalarımız devam ediyor.” diyerek İktisadi İşletme’nin faaliyetleri ve Vakfın gelirleriyle ilgili bilgi verdi.Denetim Kurulu raporunu okuyan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Kocaeli Üniversitesi Vakfı ve buna bağlı olarak çalışan KOÜ Vakfı Bilimsel ve Teknik Danışmanlık İktisadi İşletmesi’nin defter ve gelir gider belgeleri üzerinde 2018 Ocak ayında yapılmış olan 2017 yılına ait denetim sonucundaki tespitleri açıkladı.

Faaliyet ve Denetim Kurulu raporları üzerinde görüş açılması ibrası, bilançonun okunması ve onaylanması, yeni dönem bütçesinin müzakeresi ve karara bağlanması ile dilek ve temennilerin ardından Genel Kurulu’nun kapanış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü yaptı. Kocaeli Üniversitesi’nin 86 bin öğrencisiyle devasa bir yapı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hülagü, vakfın gelirlerini artırmak adına ilk günden bu yana gayret gösterdiklerini belirterek vakfa bağışta bulunan finansörlere teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL