Ekonomi Genel Manşetler

Koviad Başkan Turan’ın Misafiri Oldu

Kocaeli Vizyoner İş İnsanları Derneği (KOVİAD) Başkanı Harun Reşit Kocagöz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’ın misafiri oldu. Kuruluşundan bu yana kentimize ve iş insanlarına yönelik..

Koviad Başkan Turan’ın Misafiri Oldu

Kocaeli Vizyoner İş İnsanları Derneği (KOVİAD) Başkanı Harun Reşit Kocagöz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’ın misafiri oldu.
Kuruluşundan bu yana kentimize ve iş insanlarına yönelik projelerle anlamlı faaliyetlerine devam eden KOVİAD, etkinliklerinin yanı sıra ziyaretlerine de devam ediyor. Bu kapsamda Kandıra Kerpe’de düzenlenen programla Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ile bir araya gelen KOVİAD Başkanı Harun Reşit Kocagöz ve yönetim kurulu üyeleri , Kandıra’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“KALBİ YAŞADIĞI BÖLGESİ İÇİN ATAN İNSANLARIZ”

Gerçekleşen programda konuşan Kocaeli Vizyoner İş İnsanları Derneği (KOVİAD) Başkanı Harun Reşit Kocagöz : “ Kentimizim her ilçesi bizler için özeldir fakat Kandıra kentimizin incisi değerindedir. Bu akşam Kandıramızın turizm denince akla ilk gelen ismi Kerpe’de Kandıra Belediye Başkanı Sayın Adnan Turan’ın misafiri olarak bir araya gelme fırsatı bulduk. Bu vesile ile Kandıramız hakkında kendisinden bilgiler alacağız. Yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında konuşacağız. Bizler her şeyden önce bu bölgede yaşayan, aklı da kalbi de yaşadığı bölgesi için atan insanlarız. Bölgemiz için üzerimize ne düşüyorsa her zaman yaptık, yapmaya da hazırız. Sayın başkan görev süresi boyunca Kandıramız için emek verdi mücadele etti. Bölgemiz adına hayırlı olacak iş yapan kim olursa olsun, her zaman bizim başımızın tacıdır. Kim bir taş koyuyor, bu uğurda mücadele ediyorsa bizler her zaman bunu dile getirir teşekkür etmesini biliriz. KOVİAD olarak bir siyasi görüş gözetmeden, kişi ayrıt etmeden varlığımızı sürdürüyoruz. Yönetim kurulunda her görüşten arkadaşımız bulunuyor. Bu sebeptendir ki, herkes kapımızdan giriyor, herkesin de kapısını çok rahat çalıyoruz. Bu vesile ile bu akşam bizleri misafir eden Sayın Başkanımıza teşekkür ediyor, Kandıramız hakkında bilgi almak için sözü kendisine bırakıyorum ”dedi

“HER GÜN 20 YA DA 30 BÖLGEDE VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Harun Reşit Kocagöz’ün ardından, Kandıra bölgesine yapılan yatırımlar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan : ” Bölgemizin iş insanları bizler için önemli ve değerlidir. KOVİAD bu anlamda güzel bir birliktelik kurdu. Bölgemizin iş insanlarını aynı çatı altında toplayarak, bir ses getirdi. Bu akşam birbirimiz ile tanışma fırsatı bulduk. Kocaeli’nin incisi Kandıra’mıza gelerek misafir olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kandıra, çok geniş bir coğrafyaya sahip. Her gün 20 ya da 30 bölgede var gücümüzle çalışıyoruz. Örnek vermek gerekirse, Kandıra’nın mahallelerinde 5 bin küsür konteyner bulunuyor. Başlı başına bunu toplamak, yönetmek bile ayrı bir sorun. Merkezdeki 4 mahalleden aldığımız vergi ile 96 mahalle ve 300’e yakın yerleşim yerine hizmet götürmeye çalışan bir ilçeyiz.

“SINIRLI KAYNAKLARI DAHA VERİMLİ KULLANDIK”

İşçilik ve zorunlu giderleri karşıladıktan sonra yatırım için elimizde çok fazla bir bütçemiz kalmıyor. Bu yüzden daha göreve geldiğimiz ilk günden itibaren elimizdeki sınırlı kaynakları daha verimli kullanma ve gelirlerimizi artırma çabası içine girdik. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile elbirliği içinde Kandıra’yı büyütmeye çalıştık. Öncelikle Kandıramıza verilen destek ve yapılan hizmetler için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın Başkanıma çok teşekkür ediyorum.

“BELEDİYEMİZİN VE İŞTİRAKLERİNİN DEVLETE BORCU YOK”

Yeni belediye hizmet binamızı bitirdik, kent meydanı çalışmalarımız sürüyor. Turizm imar planlarımızı tamamlamak üzere çalışmalarımız devam ediyor. Hamdolsun yol haritamız belli. Turizm, tarım ve ekonomide Kandıra’yı hak ettiği yere getirmek için planlı ve programlı bir hareketin içindeyiz. Şu an itibariyle şükürler olsun ki belediyemizin ve iştiraklerinin devlete bir kuruş borcu yok. Esnafa olan borçlarımızı da günü gününe düzenli olarak ödüyoruz.

“ARAÇ SAYIMIZI ’104’E ÇIKARDIK”

Araç ve iş makinesi kiralama işine son verdik. Göreve geldiğimiz günden bugüne belediyemize binek araç, kamyonet, kamyon, römork, traktör, loder, jcb, grayder, çekici, dorseler, forklift, çöp taksi, çöp kamyonu, elektrikli araçlar ve arasöz olmak üzere 79 araç kazandırdık. 24 olan araç sayımızı 104’e çıkardık.

“MUTLU VE MÜREFFEH BİR KANDIRA HAYALİMİZ VAR”

Kandıra’yı, elimizdeki fırsatları değerlendirerek, imkanlar dahilinde çok daha iyi bir seviyeye taşıma arzusundayız. Turizm imar planlarını tamamlamış, yaz-kış turizm yapılan, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni bitirmiş, istihdam sorununu halletmiş, göçü tersine çevirmiş, tarım ve orta ölçekli sanayisi ile doğasını ve kültürünü koruyan, mutlu ve müreffeh bir Kandıra hayalimiz var. Bu uğurda da gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.

“KANDIRA’YA YAPTIĞIM HİZMETLER VE KAZANDIRDIKLARIM İLE ANILMAK İSTERİM”

Bir günde birçok mahallede hizmetlerin yanı sıra vatandaşlarımızın acı ve mutlu günlerinde yanlarında olmaya çalışıyorum. Bunu gerçekten severek yapıyorum. Vatandaşlarımız ile gönülden gönüle edilen sohbetlerin çok faydasını görüyorum. Yapılması gereken kanunlar ve yönetmelikler çevresinde ise, kesinlikle çözüme kavuşuyor. Yaptığım bu gönül ziyaretleri ile sorunları yerinde görüyor, çözüme kavuşturma imkanı buluyorum. Makam odam zaten vatandaşlarımıza her zaman açık. Gelen herkesle tek tek görüşmeye çalışıyorum. Görevimin başına evimden çıkıp yürüyerek geliyor, esnaflarımız ile istişarelerde bulunuyorum. Görev sürem bittiğinde Kandıra’ya gönül huzuru ile hizmet etmiş, belediye menfaatlerini kendi menfaatlerinden üstün tutmuş, Kandıra’ya yaptığım hizmetler ve kazandırdıklarım ile anılmak isterim. Hemşehrilerimin ‘Başkan’dan Allah razı olsun, devlete kazandırdı, vatandaşa kazanırdı, Kandıra’ya kazandırdı’ demeleri bana yeter.Ben tekrardan bu akşam buraya geldiğiniz için her birinize teşekkür ediyorum “dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL