Eğitim Güncel Manşetler

Kroman Çelik’te okul aile birliği seçildi

Gebze Kroman Çelik İlkokulu Okul Aile birliği olağan genel kurul toplantısı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Genel kurulda Gülay Okumuş, başkanlığı Sevgi Şentürk’e devretti. Okul Müdürü Zihni Aydın’ın açılış konuşmasını yaptığı..

Kroman Çelik’te okul aile birliği seçildi

Gebze Kroman Çelik İlkokulu Okul Aile birliği olağan genel kurul toplantısı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Genel kurulda Gülay Okumuş, başkanlığı Sevgi Şentürk’e devretti.

Okul Müdürü Zihni Aydın’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’mız okunarak başlandı. Divan Kurulu Başkanlığı’na Okulu öğretmenlerinden Kenan Marap oy birliği ile seçildi. Kâtip üye olarak sınıf öğretmenlerinden Şükran Cingöz seçildi.

AİLE BİRLİĞİNİN AMACINA VURGU YAPTI

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Başkanı Gülay Okumuş, yaptığı konuşmada  toplantıya katılan velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ettikten sonra Okul Aile Birliği’nin amacına vurgu yaptı. Okul Aile Birliği olarak geçen eğitim-öğretim yılında görev yaptıkları süre boyunca maddi ve manevi olarak ellerinden geleni yaptıklarına inandıklarını söyledi. Çalışmalarında destek olan tüm duyarlı velilere, öğretmenlere ve idarecilere teşekkür etti.

“2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın çocuklarımıza başarı getirmesini diliyorum.” diyerek faaliyet raporunu sundu. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Okul-Aile Birliği Yönetim Kurulu faaliyet raporu okundu ve ibra edildi. Toplantıya katılan veliler tarafından oy birliği ile kabul edildi.

YAPTIKLARI FAALİYETLERİ ANLATTI

2016-2017 Eğitim–Öğretim Yılı’nda;14 Aralık 2016 tarihinde 3. ve 4. Sınıflar Organik Gıda Etkinliği, 22 Mart 2017 tarihinde 1. ve 2. Sınıflar Organik Gıda Etkinliği, 24 Mayıs 2017’de Yaz Şenliği, 5 ve 6 Ekim 2017’de Şişme Oyun Parkı Etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca bu etkinliklerin yanı sıra maddi durumu iyi olmayan üç aileye kuru gıda yardımında bulunduklarını, 10 Aralık 2016’da Halep’e Çocuk bezi Yardımı gönderildiğini, Azez’e çanta ve kırtasiye malzemesi gönderdiklerini, Doğa Koleji’nin bağışlamış olduğu mont ve botların ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldığını söyledi.

Yukarıda belirtilen faaliyetler 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında Okul Aile Birliğinin düzenlediği faaliyetler olarak ibra edildi. Denetleme Kurulu raporu Denetleme Kurulu Başkanı Nevin Tunç tarafından okundu ve ibra edildi. Denetleme Kurulu raporu oy birliği ile kabul edildi.

YENİ BAŞKAN SEVGİ ŞENTÜRK

Daha sonra yeni yönetim kurulunun seçilmesi işlemine geçildi. Divan Kurulu Başkanı Kenan Marap, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olmak isteyen velilerin listelerini Divan Kurulu’na sunmalarını istedi. Divan Kurulu’na Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu listesi olarak asil üyeleri Sevgi Şentürk, Meryem Abanoz, Büşra Erdoğan, Havva Yazgan, Ayşen Ayar’dan oluşan, yedek üyeleri ise, Hülya Açık, Kader Ertaş, Ayşegül Aksoy,  Pınar Söylemez ve Halime Kızıltaş´tan oluşan liste sunuldu. Oylamaya sunulan liste oy birliği ile kabul edildi. Denetleme Kurulu asil üyeliklerine Tuba Kadı, Aynur Çakıcı (öğretmen) ve Nurcan Yıldır Fındık (öğretmen), yedek üyeliklerine Safiye Öz, Nilgün Meriç (Öğretmen), Meyna Şensoy (öğretmen)  oy birliği ile seçildiler.

Yeni seçilen yönetim kurulu adına  Sevgi Şentürk yaptığı konuşmada, tüm velilerimize “Hoş geldiniz” dedikten sonra “Bizleri bu göreve layık görerek seçtiğiniz ve onurlandırdığınız için tüm arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim.” dedi. Yeni Okul Aile Birliği olarak bugünden itibaren çalışmalara başlayacaklarını belirtti. “Sizlerden alacağımız destek bize her zaman güç ve şevk verecektir” dedi. Her zaman görüş ve eleştirilere açık olacaklarını belirtti. “Bizlere vereceğiniz desteklerden dolayı şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ZİHNİ AYDIN TEŞEKKÜR ETTİ

Daha sonra tahmini bütçe görüşüldü ve oylamaya sunuldu. Tahmini bütçe oy birliği ile kabul edildi .İhtiyaçların giderilmesi için yeni yönetim kurulu oy birliği ile yetkilendirildi.

Okul Müdürü Zihni Aydın ise yaptığı konuşmada okulun Gebze’de marka değerinin olduğunu, diğer eğitim kurumları tarafından çalışmalarının örnek alındığını, bunda değerli velilerimizin de katkısının büyük olduğuna değindi. Eski Okul Aile Birliği başkanı Gülay Okumuş’a ve üyelerine yaptıkları özverili çalışmalarından ve fedakârlıklarından dolayı çok teşekkür etti.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL