Kültür Merkezi’ne, Akülü Araç Şarj İstasyonu

Engelsiz bir Çayırova olma yolunda birçok adım atan ve bireysel farklılığı olan vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar gerçekleştiren Çayırova Belediyesi, akülü araç kullanıcılarının şarj sorununu çözmek için yeni bir şarj istasyonunu..

Kültür Merkezi’ne, Akülü Araç Şarj İstasyonu

Engelsiz bir Çayırova olma yolunda birçok adım atan ve bireysel farklılığı olan vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar gerçekleştiren Çayırova Belediyesi, akülü araç kullanıcılarının şarj sorununu çözmek için yeni bir şarj istasyonunu hizmete sundu.

İlk şarj istasyonunu belediye hizmet binası önünde hizmete sunan ve ikinci istasyonu ise Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi’nde kuran Çayırova Belediyesi, çalışmalarını Çağdaşkent mevkiinde sürdürecek. Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi bahçesinde kurulan şarj istasyonu ile o bölgede akülü sandalye kullanan engelli vatandaşların sorununu ortadan kaldıran kurum, “Engelsiz Bir Çayırova” için aralıksız çalışıyor.

“Engelsiz Bir Çayırova İnşa Ediyoruz”

Engelli Koordinasyon Merkezi ile Çayırova’da yaşayan engelli vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayan belediye, aynı zamanda ilçenin engelsiz dönüşümünü de sağlıyor. Gerçekleştirmiş olduğu her bir yatırımda bireysel farklılığı olan vatandaşları ön planda tutarak buna göre uygulamalar yapan Çayırova Belediyesi, Kültür Merkezleri, Semt Konakları, Kapalı Semt Pazarları, Semt Meydanları gibi daha birçok projede engelli vatandaşların rahat hareket edebileceği alanları oluşturdu. Yine yollar, kaldırımlar, park ve peyzaj çalışmalarına kadar tüm projeleri engelli vatandaşlarıda düşünerek planlayan ve uygulamaya koyan Çayırova Belediyesi, bünyesinde hizmete sunduğu EKM birimiyle, bireysel farklılığı olan vatandaşların hastane, okul, kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşımlarını ücretsiz olarak sağlıyor. Evde bakım hizmetleriyle bireysel farklılığı olan vatandaşlara el uzatan Çayırova Belediyesi, danışmanlık hizmetleriyle de ön plana çıkıyor.

“3. İstasyon Çağdaşkente Kurulacak”

Engelleri ortadan kaldırmak ve bireysel farklılığı olan vatandaşları sosyal yaşama kazandırmak adına çalışmaların aralıksız olarak devam edeceğini aktaran Belediye Başkanı Şevki Demirci, erişilebilir ve yaşanabilir bir Çayırova’nın tüm eksikliklerini tamamlamayı sürdürdüklerini söyledi. Bireysel farklılığı olan vatandaşların her zaman en büyük destekçisi olacaklarını hatırlatan Demirci, “Çayırova’mızda yatırımlarımızı planlarken bireysel farklılığı olan vatandaşlarımızı da düşündük. Onların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza attık. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama adapte olabilmesi için istedikleri zaman istedikleri yere ulaşmaları gerekir. Bu kapsamda akülü araç kullanan engelli vatandaşlarımızın şarj sorununu çözüyoruz. İlk olarak belediye hizmet binamızın önünde hizmete sunduğumuz şarj istasyonumuzun bir diğerini de Şekerpınar bölgesinde Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezinde kurduk. Ayrıca Çağdaşkent Mesire alanı içerisinde de bu uygulamamızı gerçekleştireceğiz.” dedi.

Demirci, “Engelsiz Yaşam Merkezi’ni İlçemize Kazandıracağız”

“Engelsiz bir Çayırova oluşumunda kuşkusuz yatırımlarında önemi var. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 80 proje gerçekleştirdik. Bu projelerimizde bireysel farklılığı olan vatandaşlarımızıda düşünerek yapılanmayı ona göre sağladık. Şimdi ise Engelsiz Yaşam Merkezi için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Akse Mahallesi’nde yapımını planladığımız, projelendirdiğimiz bu yatırımla engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. İçerisinde günübirlik kreşiyle, mesleki, sanatsal ve beceri kurslarıyla, spor ve kültür salonlarıyla, özel parkıyla, sosyal hizmet merkeziyle tam teşekküllü bir Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ilçemize kazandıracağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL