Genel

“Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emrine uyarak…”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 8617 gündür sürdürdüğü görevinden istifa etti. Gökçek, “İstifamı Recep Tayyip Erdoğan istedi. Emir demiri keser. Başarısız olduğumuzu düşündüğüm, yorgun olduğum için değil sadece ülkemi..

“Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emrine uyarak…”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 8617 gündür sürdürdüğü görevinden istifa etti. Gökçek, “İstifamı Recep Tayyip Erdoğan istedi. Emir demiri keser. Başarısız olduğumuzu düşündüğüm, yorgun olduğum için değil sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Erdoğan’ın talebini yerine getiriyorum. Bana istifa etmemem konusunda çok baskı yapan oldu. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emrine uyarak Belediye Başkanlığını bırakıyorum” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 14.00’da kameraların karşısına geçti.

Gökçek’in veda konuşması özetle şöyle:

“İSTİFAMI ERDOĞAN İSTEDİ”

Şimdi bir başka bölüme geçmek istiyorum. Değerli arkadaşlar, ben yıllarını AK Parti’ye vermiş bir kardeşinizim. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu hareket, milletimiz için sayısız fedakarlıklar yapmıştır. Türkiye duble yollarla, hızlı trenle, her kentte kurulan üniversiteye, metroya, denizi üstten ve alttan geçen tünellerle Recep Tayyip Erdoğan döneminde tanışmıştır. Yaşam standartını artıracak projelerin yanında, sayısız hizmet verilmiştir. İhtiyaç sahiplerine sahip çıkılmıştır. Ben yıllarını AK Parti’ye vermiş bir kardeşinizim. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK parti milletimiz için sayısız fedakarlıklar yapmış Türkiye duble yollarla, her kentte havaalanlarıyla, tünellerle, modern statlarla Recep Tayyip Erdoğan döneminde AK Parti ile tanışmıştır. Bu konuda liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkı inkar edilemez. Böyle bir siyasal iktidara biz de katkıda bulunmaya çalıştık. Genel Başkanım ve liderim Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifam istenmiştir. Bazıları benim yoğun bir tepki koyacağımız düşünüp olayı kaşıdılar. Dikkat ederseniz çok tweet atan Gökçek cevap bile vermedi. Melih Gökçek’in sessizliğin nedeni neydi? Ben bir dava ahlakından geliyorum. Benim davamda nefse uymak yoktur. Şahsi çıkarlar için davaya zarar vermek yoktur. Emir demiri keser. Bizler bu umudu inşa ederken o gün liderimiz benim belediye başkanlığı yaparak katkı sağlamam gerektiğini düşündü. Bugün ise istifa ederek katkı sağlamam gerektiğini düşünüyor. Ben istifa etmezsen inandığımız umutlara haksızlık olur diye endişe ediyorum. Başarısız olduğumuz düşündüğüm yorgun olduğum için değil sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Erdoğan’ın talebini yerine getiriyorum. Bana istifa etmemem konusunda çok baskı yapan oldu. Recep Tayyip Erdoğan demek mazlumların sahipsiz kalmaması demektir. Ben Melih Gökçek olarak vebal altına giremem. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emrine uyarak Belediye Başkanlığını bırakıyorum. Bazıları soruşturmalardan korktu diyecek. Tek bir cezam elhamdülillah yoktur. Alnım aktır. Ben bir dava adamıyım. Benim duruşum 28 Şubat’ta da 15 temmuz FETÖ ihanetinde de Gezi olaylarında da hep aynı çizgide olmuştur.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL