Güncel Manşetler

MARENDER ve GTÜ Öğrencileri Engelleri Aşıyor!

Gebze Teknik Üniversitesi Öğrencileri ile Marmara Engelliler Derneği’nden alkış toplayan çalışma. Kısa adı MARENDER olan Maramara Engelliler Derneği, özel eğitim sınıflarında eğitim gören engelli öğrenciler için Gebze Teknik üniversitesi öğrencileri..

MARENDER ve GTÜ Öğrencileri Engelleri Aşıyor!

Gebze Teknik Üniversitesi Öğrencileri ile Marmara Engelliler Derneği’nden alkış toplayan çalışma.

Kısa adı MARENDER olan Maramara Engelliler Derneği, özel eğitim sınıflarında eğitim gören engelli öğrenciler için Gebze Teknik üniversitesi öğrencileri ile özel bir çalışma yürütüyor. Çayırova’da bulunan dernek binasında sessiz sedasız önemli çalışmalara imza atan MARENDER örnek projelerine bir yenisi daha ekledi. GTÜ Öğrencileri ile birlikte yürütülen projede okullar ziyaret edilerek engelli öğrencilerin velileri ve öğretmenleri ile bir araya geliniyor. Olası sorun ve sıkıntıları yerinde çözme imkanı yaratan projenin geleceği için Dernek Başkanı Memiş Özdemir umutlu konuştu.

Marmara Engelliler Derneği Başkanı Memiş Özdemir konuyla ilgili yapmış olduğu yazılı açıklamada “Farkımızda olan herkesle fikir alışverişi ve ortak çalışmalar yaparız. Gebze teknik üniversitesi öğrencilerimizle sosyal farkındalık proje çalışmalarımız devam ediyor. Toplam 21 kişi 1-3-7 ve 10 kişilik guruplar halinde farklı günlerde, çalışmalara katılan öğrencilerimize yardımcı olmak amacıyla MARENDER her öğrenci gurubuyla farklı bir okulun özel eğitim sınıfı öğrenci öğretmen ve velilerini haftada üç gün bir araya getirerek katkılar sağlamaya çalışıyoruz. Okul ziyaretlerimiz ve dernek içi programlarımız iyi başladı. Engelli çocuklarımıza özel eğitim amaçlı dernekte çalışmalar başlattık velilerimizin duyarsızlığı bizi biraz üzse de çalışmalarımız devam edecek. Eğitimi okul dışında sahaya yayarak bizlere böyle bir çalışma fırsatı verdikleri için Doç.Dr. Sayın Meral Elçi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder başarılar dileriz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL