Yaşam

MEB’den ’17 bin birinci’ açıklaması: ‘Şaşırtıcı değil’

TEOG sınavına giren 1 milyonu aşkın öğrenciden 17 bininin ikinci sınavda tüm soruları doğru cevaplaması bugüne kadar liselere giriş sınavlarında görülmeyen bir durum. 17 bin öğrencinin ‘birinci’ olması eğitim çevrelerinde..

MEB’den ’17 bin birinci’ açıklaması: ‘Şaşırtıcı değil’

TEOG sınavına giren 1 milyonu aşkın öğrenciden 17 bininin ikinci sınavda tüm soruları doğru cevaplaması bugüne kadar liselere giriş sınavlarında görülmeyen bir durum. 17 bin öğrencinin ‘birinci’ olması eğitim çevrelerinde şaşkınlıkla karşılanırken, ‘suni başarı’ olarak nitelenen durumla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, “Bu durum şaşırtıcı değil” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Habertürk TV’de soruları yanıtladı. Tekin, TEOG’daki 17 bin birinciyle ilgili olarak “Bu durum şaşırtıcı değil” açıklamasında bulundu. Tekin, “Temel yanılgı şurada. TEOG mantığı klasik anlamda bildiğimiz SBS ya da LYS, YGS gibi değil. Eleştiri yapanların büyük çoğunluğu bunu bilmedikleri için böyle ifadeler kullanarak eleştiriler yapıyorlar” diye konuştu.

“Şu anda orta okullardan liseye geçişlerde hiçbir sınav yok. Biz sınavla geçişi kaldırdık” diyen Tekin, “Sınavla geçişi kaldırdığınızda aklınıza gelecek yegane çözüm çocuğunuzun ortaokuldaki başarıların akademik notlarını toplarsınız bir derecelendirme yaparsınız. Bu şekilde değerlendirdiğimizde haklı olarak eleştiriler olacaktır. Okullarda gerek öğretmenler, gerek öğrencilerden kaynaklanan yüksek not veren okullar devreye girmez mi o zaman? Bunu ortadan kaldırmak için biz şöyle bir uygulama başlattık. Objektif bir standart oluşturalım dedik” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL