“Medeniyetimizin aynası olan İzmit, bize tarihimizin bir emanetidir”

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’dan İzmit’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıldönümü Mesajı Değerli Kocaelililer;  Anadolu’nun cennet köşelerinden biri olan İzmit’imizin, düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz. En değerli..

“Medeniyetimizin aynası olan İzmit, bize tarihimizin bir emanetidir”

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’dan İzmit’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıldönümü Mesajı

Değerli Kocaelililer;

 Anadolu’nun cennet köşelerinden biri olan İzmit’imizin, düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

En değerli hazinemiz olan bu vatan toprakları, bundan 98 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin vatanseverliği ve bağımsız yaşama iradesiyle yazdığı kurtuluş destanı ile kazanılmış, her karışı şehitlerimizin asil kanları ile sulanmıştır.

Kurtuluş savaşı’nda tarihin en zor dönemlerinden birini yaşayan aziz milletimiz, örnek bir özgürlük destanına imza atarak, ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımızı dalgalanmıştır.

Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz yüce milletimizin şanslı bir geçmişi, muhteşem bir tarihi vardır. Kurtuluş günlerimiz de, işte bir tarihin ürünü olmanın yanında, vatanın bölünmezliğinin dünyaya ispatıdır.

Milli Mücadele yıllarında ve sonrasında büyük mücadeleler vermiş olan şehrimiz tarihin her döneminde coğrafi ve stratejik konumuyla önemli bir kent olmuş ve Cumhuriyet’imizin kuruluş yıllarından itibaren de genç, eğitimli ve üretken nüfusuyla Türkiye’nin sanayisine, büyümesine ve gelişmesine öncülük etmiş, çok değerli katkılar sağlamıştır.

Medeniyetimizin aynası olan İzmit, bize tarihimizin bir emanetidir.

Bizlere düşen görev ise bu toprakları canları pahasına vatan yapan ecdadımızın kutsal emaneti olan ülkemizi ve şehrimizi şükran dolu bir şuurla koruyarak, daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara taşımaktır.               

Bu duygu ve düşüncelerle; Kahramanca yurdunu savunurken Hakk’a yürüyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, şeref ve kahramanlık gününün birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla geçmesini diliyor, tüm İzmit’li hemşehrilerimin Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL