Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Meral Akşener’in partisine sürpriz destek | Kocaelide Bugün
Genel

Meral Akşener’in partisine sürpriz destek

Devlet Bahçeli’ye karşı MHP’de muhalefet bayrağı açan isimlerden olan ve halen MHP’de siyaset yapan Koray Aydın’ın da Meral Akşener’in kuracağı siyasi partiye katılacağı bildirildi. Aydın’ın yarın Meral Akşener ile ortak..

Meral Akşener’in partisine sürpriz destek

Devlet Bahçeli’ye karşı MHP’de muhalefet bayrağı açan isimlerden olan ve halen MHP’de siyaset yapan Koray Aydın’ın da Meral Akşener’in kuracağı siyasi partiye katılacağı bildirildi. Aydın’ın yarın Meral Akşener ile ortak basın toplantısı düzenleyerek kararını açıklayacağı öğrenildi. MHP geçtiğimiz yıl 19 Haziran günü kurultaya gitmiş; Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan, Bahçeli’nin karşısına rakip olarak çıkmıştı.

Ankara kulisleri, “MHP’li muhalifler cephesinden” gelen son dakika haberi ile hareketlendi. Meral Akşener ile birlikte yürüttükleri kongre sürecinden sonuç alınamayınca gündeme gelen yeni parti seçeneğine Koray Aydın’dan da destek geldi. Yeniçağ gazetesinin haberine göre; Koray Aydın yarın Ankara’da düzenleyeceği basın toplantısıyla bir süredir Meral Akşener öncülüğünde kuruluş çalışmaları süren yeni partide yer alacağını açıklayacak.

YARIN MERAL AKŞENER İLE BİRLİKTE AÇIKLAYACAK

Aydın’ın kararını açıklayacağı toplantı yarın saat 10:00’da Ankara’daki Swiss Otel’de yapılacak. Toplantıya Meral Akşener’in de katılacağı bildirildi.

TEK MHP’Lİ MUHALİFTİ

MHP geçtiğimiz yıl 19 Haziran günü kurultaya gitmiş; Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan, Bahçeli’nin karşısına rakip olarak çıkmıştı. Ancak söz konusu kurultay Bahçeli yönetiminin yani Genel Merkez’in girişimiyle mahkemeye taşınmış ve aradan geçen sürede yılan hikayesine dönmüştü. Kongre süreci ile ilgili Yargıtay 19 Haziran 2017 tarihinde son sözü söylemiş ve kongreyi iptal etmişti. Aradan geçen zaman zarfında Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan MHP’den ihraç edilmişti. Bahçeli’ye karşı aday olmasına rağmen bu isimlerden sadece Koray Aydın “MHP’li olarak” kalmıştı. Bu yüzden kulislerde Aydın’ın 2018’deki MHP kongresinde yeniden aday olarak çıkabileceği konuşuluyordu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL