Manşetler Spor

Mersin’den iki madalya ile döndü

Büyükşehirli atletler Mersin’deki Seyfi Alanya Atlamalar Şampiyonası’nda bir altın ve bir bronz madalya kazandı. Atletizm Federasyonu faaliyet takviminde yer alan ve ’de düzenlenen Atmalar Ligi’nin ilk kademesi olan Seyfi Alanya..

Mersin’den iki madalya ile döndü

Büyükşehirli atletler Mersin’deki Seyfi Alanya Atlamalar Şampiyonası’nda bir altın ve bir bronz madalya kazandı.

Atletizm Federasyonu faaliyet takviminde yer alan ve ’de düzenlenen Atmalar Ligi’nin ilk kademesi olan Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası müsabakaları sonuçlandı. Mersinin yetiştirmiş olduğu eski milli atlet olan Seyfi Alanya adına gerçekleştirilen şampiyona 17-18 Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. İki gün süren ve toplam 32 grupta yarışmaların yapıldığı kupada 287 atıcı mücadele etti.

 TÜRK, DİSK ATMADA ÜÇÜNCÜ OLDU

Şampiyonanın ilk günü oldukça çekişmeli müsabakalara sahne oldu. U16 müsabakalarında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü alt yapısından yetişen sporcu Abdulkadir Türk, ilk önemli şampiyonasına katılmanın heyecanıyla disk atma branşında atışlarına başladı. Başarılı altyapı sporcusu Abdulkadir Türk, 44 metrelik disk atışıyla 3. olmayı başardı.

 DOĞAN ÇİFTÇİ, TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Şampiyonanın ikinci gününde Yıldızlar Kategorisi Cirit branşında piste çıkan mavi beyazlı bir diğer isim olan Doğan Çiftçi, 64.81 metrelik atışıyla rakiplerini geride bırakarak birinci olmayı başardı. Önemli bir mersin escort atış gerçekleştiren sporcumuz bu atışıyla Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (T.O.H.M)’a seçilerek olimpiyatlara gitme yolunda bir adım daha hedefine yaklaşmış oldu. Sporcuların antrenörü olan Hakan Yiğit müsabakaların ardından “Sporcularımızı göstermiş oldukları gayret ve başarıdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL