Genel

Meteoroloji’den uyarı geldi: Son 5 gün!

Ülkenin batısı 5 günü adeta yazdan kalma sıcak havanın etkisinde mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde geçirecek. Meteoroloji 3. Bölge Müdürü Güler: “Vatandaşlarımızın ekim ayının önümüzdeki 5 gününü iyi değerlendirmesini öneriyoruz…

Meteoroloji’den uyarı geldi: Son 5 gün!

Ülkenin batısı 5 günü adeta yazdan kalma sıcak havanın etkisinde mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde geçirecek. Meteoroloji 3. Bölge Müdürü Güler: “Vatandaşlarımızın ekim ayının önümüzdeki 5 gününü iyi değerlendirmesini öneriyoruz. Ekim ayının uzun yıllar ortalama sıcaklıklarının üzerinde geçireceğimiz 5 günlük periyot, son 4 yılın en yüksek derecelerinde”

Yurdun batısında hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyredecek ve yağışsız geçecek 5 günün ardından bölge yağışlı ve soğuk havanın etkisine girecek.

Günlük en yüksek sıcaklıklar 22-25, en düşük sıcaklıklar ise 8-10 derece olacak.

Gelecek hafta salı gününden itibaren tüm yurt, Balkanlar ve orta Akdeniz üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisini altına girecek. Hava sıcaklıkları salı günü hissedilir derecede azalıp, mevsim normallerine düşecek. Çarşamba ve perşembe gününden itibaren de hem hava sıcaklıkları azalacak hem de yağışlar başlayacak. Hava sıcaklıklarında 8-10 derece azalma görülecek.

“SALI GÜNÜNE KADAR YAĞIŞ YOK”

Meteoroloji 3. Bölge Müdürü Ergün Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekim ayının ilk yarısının mevsim normallerinde, yağışların ise normalin altında seyrettiğini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL