“Metro Hattı İleride Sabiha Gökçen’e Bağlanacak”

Şeker : “Kocaeli’nin İlk Metrosu Olan Gebze – Darıca Metrosu 2023’te Bitecek ! “   Ak Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, Ulaştırma..

“Metro Hattı İleride Sabiha Gökçen’e Bağlanacak”

Şeker : “Kocaeli’nin İlk Metrosu Olan Gebze – Darıca Metrosu 2023’te Bitecek ! “

  Ak Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Marmaray Bölge Müdürü Doç.Dr.Nurdan Memişoğlu Apaydın ile Gebze – Darıca Metro Şantiye alanında bir araya gelerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

O İlçe Başkanları Şeker’e Eşlik Etti

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli’ye yapılmakta olan projeleri yakından takip etmeye ve yapılan çalışmaların bir an önce sonuçlandırılması için gerekli kurum ve kuruluşlarla irtibatı koparmamaya devam ediyor.

Kocaeli ulaşım ana planı kapsamında öngörülen sanayi bölgeleri ve Gebze-Darıca ilçelerinin yoğun yerleşim merkezleri arasında bağlantı sağlama hizmeti verecek olan, kuzey-güney aksında efektif bir raylı sistem hattı oluşturulması amacıyla tasarlanan Gebze-Darıca Metro Hattı şantiye alanına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Marmaray Bölge Müdürü Doç.Dr.Nurdan Memişoğlu Apaydın ile ziyarette bulunan Şeker’e AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar ve AK Parti Darıca İlçe Başkanı Av.Ufuk Acay eşlik ettiler.

Gebze-Darıca Arasına 15,4 Km’lik Metro Hattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapımına başlanılan ve daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devri yapılan Gebze – Darıca Metrosu’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Metro şantiye alanına Marmaray Bölge Müdürü ile ziyarette bulunan ve burada yetkililerden bilgi alan Şeker;

“ Bugün burada Gebze ve Darıca ilçe başkanlarımızla birlikte Marmaray Bölge Müdürümüz ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. Gebze-Darıca Metrosu 15,4 kilometrelik iki adet metro hattından oluşmakta. Bu hatlar üzerinde 5 adeti aç-kapa ve 6 adeti tünel tipi olmak üzere toplamda 11 adet istasyon, bir adet depo sahası ve kontrol merkezi bulunmaktadır.

Darıca Sahil İstasyonu’nda çevre çitleri tamamlanmış, mobese deplasmanı yapılmış elektrik ve İSU deplasman çalışmaları devam etmekte. Darıca Cumhuriyet Meydanı İstasyonu’nda çevre çiti ve peyzaj sökümü tamamlanmış kazı-destek çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Farabi Devlet Hastanesi İstasyonu’nda gerekli önlemler alınmış ve yakın zamanda ağaç replantasyon işlemi başlayacak. Aynı zamanda TCDD Gar İstasyonu’nda ise kamulaştırılma çalışmalarının, Fatih Devlet Hastanesi İstasyonu’nda ise deplasman çalışmalarının sürdüğünü öğrendik.

Gebze Kent Meydanı İstasyonu’nda betonerme imalatı ve tünel çalışmaları devam etmekte. Aynı şekilde Gebze Stadyum İstasyonu, Akse Sapağı İstasyonu, Adliye İstasyonu, Mutlukent İstasyonu, OSB İstasyonu ve depo sahasındaki çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte. Özverili çalışmalarından dolayı bakanlığımızın ve yüklenici firmanın yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu Metro İki İlçemizin Atar Damarı Olacak

Şeker; “Kocaeli, Türkiye’nin Sanayi başkentidir. İlimizde bu sebeple 14 organize sanayi bölgesi vardır ve bu bölgelerde genel olarak makine sanayi, plastik sanayi, kimya sanayi, çelik sanayi gibi alanlarda üretim yapılmaktadır. İlimiz için bu denli önemli olan organize sanayi bölgelerinden başlayan ve Darıca sahilde son bulan metro, ülkemizin bel kemiği olan sanayi tesislerine, Farabi Araştırma Hastanesi’ne ve Fatih Devlet Hastanesi’ne kolay ve konforlu ulaşımı sağlarken, vatandaşımızın Darıca sahiline ve yapımı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından devam eden yaklaşık 900 dönümlük Darıca Millet Bahçesi’ne ulaşımı kolaylaştıracak. Aynı zamanda metronun faaliyete geçmesiyle Gebze ve Darıca ilçelerimiz trafik yönüyle de rahatlamış olacak.” ifadelerini kullandı.

 

Metro Hattı İleride Sabiha Gökçen’e Bağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Marmaray Bölge Müdürü Doç.Dr.Nurdan Memişoğlu Apaydın’dan proje ile ilgili bilgi alan Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker yapmış olduğu açıklamanın devamında ;

“ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizde ve Kocaeli’mizde yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.

Hummalı bir şekilde çalışmalarına devam edilen Gebze – Darıca Metrosu ileriki dönem için yapılan planlamalar doğrultusunda TCDD Gar İstasyonu’nda Marmaray Banliyö Hattı’na, Adliye İstasyonu’nda ise gelecekte yapımı planlanan Sabiha Gökçen Havalimanı – Gebze Metro Hattı’na bağlanacak. Marmaray hattı ile entegrasyonun sağlanmasının ardından Darıca’dan Halkalı’ya kadar, Sabiha Gökçen entegrasyonunun sağlanması ile de havalimanına kadar raylı sistemle ulaşım imkanı sağlanacak.

Sanayinin ve üretimin başkenti Kocaeli’miz ve tüm ilçelerimiz hak ettiği hizmetleri almaya devam edecek. Bizim işimiz, aziz milletimize hizmet etmektir. Bu gayret doğrultusunda AK Parti olarak kurulduğumuz günden bu güne dek lafla değil yapmış olduğumuz icraatlarla milletimizin hizmetkarı olduk.

Yapmış olduğumuz ziyarette bakanlık ve yüklenici firma yetkililerinden aldığım bilgiler doğrultusunda hemşehrilerimize şu müjdeyi verebiliriz; ilimizin ilk metro hattı Gebze-Darıca metrosu nasipse Cumhuriyetimizin 100.yılında, yani 2023’te vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Hayırlı, uğurlu olsun.” İfadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL