Mevlana İdris ile “Çocuk Edebiyatı Okumaları” devam ediyor

Sınıf öğretmenlerinden çocuk edebiyatı okumaları. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) işbirliği ile sınıf öğretmenlerine yönelik olarak Çocuk Edebiyatı Yazarı Mevlana İdris ile “Çocuk Edebiyatı Okumaları”..

Mevlana İdris ile “Çocuk Edebiyatı Okumaları” devam ediyor

Sınıf öğretmenlerinden çocuk edebiyatı okumaları.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) işbirliği ile sınıf öğretmenlerine yönelik olarak Çocuk Edebiyatı Yazarı Mevlana İdris ile “Çocuk Edebiyatı Okumaları” devam ediyor. 20 hafta sürecek okumalara 40 sınıf öğretmeni katılarak kitap/metin/yazar etrafında okuma/inceleme ve eleştiri konusunda okumalar yapıyor.

OKUMA, İNCELEME, ELEŞTİRİ

Okumalar kapsamında atölye çalışmasının yöntemi haftalık bir periyotta,

her hafta cumartesi günü saat: 11.00-12.30 saatlerinde, kitap/metin/yazar etrafında okuma/inceleme ve eleştiri bağlamında gelişiyor. Okumalarda, Çocuk Edebiyatı’nın genel bütünlüğü ve ilkelerinden kopmadan zaman zaman ayrıntılara iniliyor. İyi çocuk edebiyatı eserleri etrafında bir buluşma, okul, öğretmen, çocuk, kitap, aile, kütüphane arasında öğretmenlerle birlikte çok boyutlu bir görüş-tartışma-inceleme-deneyimlerin aktarıldığı ve fikir alışverişinin olduğu Çocuk Edebiyatı Okumaları öğretmenlere, öğrencilerine kitap tavsiye ederken yardımcı olacak bilgileri edinmelerini hedefliyor.

24 FARKLI KONU

Okumaların temel amacı Çocuk Edebiyatı alanındaki nitelikli kitap, yazar ve düşüncelerle bir tanışıklık sağlamak. Buradan yola çıkarak çocukla iyi kitap arasında sağlıklı ve kalıcı bağlar kurularak sınıf öğretmenlerinin bu alanla ilgili bilgi ve duyuşlarına yeni bir kapı açılması sağlanıyor.

MEVLANA İDRİSE KİTAP İMZALATTILAR

Seka Kültür Alanında bulunan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi binasındaki okumalara Çocuk Kitapları yazarı Mevlana İdris kitapları okuyan çocuklarda öğretmenleriyle birlikte katıldı. Burada sevdikleri yazarla tanışma fırsatı bulan çocuklar, yazar Mevlana İdris’e severek okudukları kitaplarını imzalattı. Öğretmenleriyle bir süre Çocuk Edebiyatı Okumalarını dinleyen çocuklar, çocuk kitapları seçimi konusunda bilgi edindi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL