Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun

Hz. Muhammed (s.a.s.)’in doğum gününü bu yıl 19 Kasım Pazartesi gününü 20 Kasım Salı’ya bağlayan gecede idrak edeceğiz. Sevgili Peygamberimiz (sas)’in dünyaya teşrif ettikleri [20 Nisan 571 Pazartesi] Rabiülevvel ayının..

Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun

Hz. Muhammed (s.a.s.)’in doğum gününü bu yıl 19 Kasım Pazartesi gününü 20 Kasım Salı’ya bağlayan gecede idrak edeceğiz.

Sevgili Peygamberimiz (sas)’in dünyaya teşrif ettikleri [20 Nisan 571 Pazartesi] Rabiülevvel ayının 12. gecesidir ki buna Mevlid-i Nebi [Kutlu Doğum] denir. Kâinat ve beşeriyetin yüzyıllardır yolunu gözlediği o Peygamberler Peygamberi’nin doğum günüdür .

Hz. Âdem’den başlayarak ilahi vahyi biz insanlara ileten Peygamberlik silsilesinin sonuncusu olan Sevgili Peygamberimizi anlatan en güzel kavram şüphesiz rahmet ve merhamettir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de Rasûl-i Ekrem’e hitaben: “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” buyrulmuştur. Peygamber Efendimizin rahmet, merhamet ve adalete dayalı kuşatıcılığı ümmetini olduğu kadar bütün insanlığı da kapsamaktadır. Onun bize öğrettiği af, şefkat, insaf, vicdan, sabır ve hoşgörü içimizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturan ve bizi en temel halinde insanlığımıza geri çağıran bir duygu, düşünce, tutum ve davranışlar manzumesidir.

Mevlid Kandilinizi tebrik ediyor, başta İlimiz, ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığına güzellikler getirmesini Allah’dan diliyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL