“Millet Parlamentodan umudunu kesti”

Meclisi Acınacak Hale Getirdiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi hazırlattığı yasayı veto etmesinin yankıları devam ediyor. Kendi hazırladığı yasayı meclisten geçirmek uğraşan hatta CNN türk ekranlarında filtre takılmasına karşı yayın gerçekleştiren iktidar..

“Millet Parlamentodan umudunu kesti”

Meclisi Acınacak Hale Getirdiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi hazırlattığı yasayı veto etmesinin yankıları devam ediyor. Kendi hazırladığı yasayı meclisten geçirmek uğraşan hatta CNN türk ekranlarında filtre takılmasına karşı yayın gerçekleştiren iktidar partisine İYİ Partili Lütfü Türkkan meclis oturumunda sert sözlerle yüklendi. Türkkan; Türkiye’nin düştüğü garabet yüzünden meclisin hiçbir işe yaramadığını söyledi.

Millet Umudunu Kesti, Vekillerde..

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan dünkü meclis oturumunda cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi hazırladıkları yasayı veto etmesinden sonra zor duruma ve son olarak vetoyu savunan AK Partili vekillere tepki gösterdi.

Türkkan, meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada; “Enerji tabii ki önemli, ekonomi tabii ki önemli ama bütün bunların önemli olması için bir insanın yaşaması lazım. Bunu biz size anlatamadık. Burada kalkıp bu filtre takılmamasını hayâsızca savundunuz, daha sonra Cumhurbaşkanı veto edince de alkışladınız. Nasıl bir şeydir bu? Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanının hazırladığı kanunu veto etti, Türkiye böyle bir garabetle karşı karşıya ve buna siz alkış tutuyorsunuz şimdi. Ya niye alkışlıyorsunuz? zamanında biz bunu size söylemedik mi?” diyerek sözlerini sürdürdü.

Ortaya çıkan durumun yapısal bir sorun olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de eleştiren Türkkan, yeni sistemde parlamentonun küçük düşürüldüğünü ifade ederek; “Millet bu yüzden bu Parlamentodan umudunu kesti, o yüzden bu sıralar böyle boş. Bu Parlamentonun hiçbir işe yaramadığını anladığı için milletvekilleri de gelmiyor.
Millet tepki göstermiyor, millet de buradan umudunu kesti. O yüzden bu kamuoyundaki baskıya dayanamayıp Sayın Cumhurbaşkanı veto etti. Size “Hazırlayın.” dediği kanunu kendisi veto etti. Umuyorum bundan ders alıp muhalefeti dinler, böyle bir garabete bir daha mahal vermezsiniz.”
dedi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL