“Millet tezek yaksa ona da zam yapacaklar”

Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Tahsin Tarhan, daha önce indirim yapılacağı dile getirilen enerji fiyatlarına, BOTAŞ’ın gece yarısı doğal gaz üzerinden zam yapmasına tepki gösterdi. “Ekonomik yanlışların..

“Millet tezek yaksa ona da zam yapacaklar”

Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Tahsin Tarhan, daha önce indirim yapılacağı dile getirilen enerji fiyatlarına, BOTAŞ’ın gece yarısı doğal gaz üzerinden zam yapmasına tepki gösterdi.

“Ekonomik yanlışların faturasını vatandaş değil saraylılar ödemeli” dedi.

MİLLET TEZEK YAKSA ONA DA ZAM YAPACAKLAR

Tahsin Tarhan, “Zamanında gerekirse tezek yakarız diyorlardı. Vatandaşı gerçekten o noktaya doğru sürüklüyorlar. Millet tezek yakmaya başlasa ona da vergi koyacaklar, zam yapacaklar. Konut tüketicileri (evsel tüketiciler) ve Kademe 1 tüketicileri için nihai doğal gaz satış fiyatlarına ortalama % 14.97 oranında artış yapmak, vatandaşın rızkını çalmaktır.” Dedi

ENERJİ GİRDİ MALİYETLERİNE ZAM DEĞİL İNDİRİM UYGULANMALI.

Tahsin Tarhan, “Tekrarın gücüne inanarak söylemeye, uyarmaya devam edeceğiz. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları gidermek için zam yapmak geçici destek paketleri açıklamak sonuç vermeyecektir. Yapılması gereken girdi maliyet fiyatlarını, navlun fiyatlarını, enerji maliyetlerini düşürerek, yatırımı arttırmak ve üretim sağlamaktır. Millet nefes alamaz hale gelmiş, bu durumu nasıl görmüyorlar anlamıyorum” dedi.

AMAÇ SANAYİYİ YOK ETMEK Mİ?

Tahsin Tarhan, “Yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin sm3’ün üzerinde tüketiciler… Organize Sanayi Bölgeleri… CNG üretimi amaçlı doğal gaz kullanan tüketiciler için ortalama %13.73 oranında zam yapıyorsunuz. Buradan sormak istiyorum acaba tüm yıl boyunca sanayici %13 kar elde edebildi mi. Hayır. Tüm organize sanayi bölgeleri, üreticiler, kobiler kan ağlıyor. Yıllık kar oranı yüzde 13 olmayan sanayicinin sırtına birde enerji fiyatlarına zammı yüklerseniz. Ülke ekonomisinin taşıyıcı kolonu olan sanayi sektörünü çökertirsiniz” dedi

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL