“Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Bizi Gururlandırıyor”

D Gurubu Bitirme Projeleri Sergisi Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi “D Gurubu Bitirme Projeleri Sergisi”  Seka Kağıt Müzesi’nde yapılan açılış töreniyle sergilenmeye başladı.  Sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Sadettin..

“Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Bizi Gururlandırıyor”

D Gurubu Bitirme Projeleri Sergisi

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi “D Gurubu Bitirme Projeleri Sergisi”  Seka Kağıt Müzesi’nde yapılan açılış töreniyle sergilenmeye başladı.

 Sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezihi Köprübaşı, il protokolü, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 Sergi açılışında konuşan Rektör Hülagü, son dönemde üniversitemizin kentle buluşması adına bir gelenek yarattıklarını söyleyerek, “Bugün açılışını yaptığımız sergimiz ve fakülte-belediye arasında kurulan ilişki bu geleneğin önemli göstergelerinden biridir. Bu geleneğin temelinde de üniversitemizde ürettiğimiz her projeyi, eğitimi, ortaya konulan her çıktıyı, kentimiz ve ülkemizle paylaşarak gerçek değerini ortaya çıkarmak yatıyor. Bu bağı kuran, geliştiren, sürdürülmesinde emek harcayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 “Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Bizi Gururlandırıyor”

Kocaeli Üniversitesi’nin mimarlık, mühendislik gibi alanlarda ülkemizde öncü olduğunu belirten Rektör, “Özellikle Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin almış olduğu ödüller, yurtiçi ve yurtdışında ortaya koymuş olduğu eserler hepimizi gururlandırmaktadır. Mimarlık Fakültemizin yıllardır uygulamakta olduğu, “nitelikli bir proje aracılığı ile okulu bitirme şartı” da kitabi bilgiyi hayata geçirebilmenin etkin örneklerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Önceki yıllarda da yapılan bu uygulamayı, kentle bütünleşme prensibimizle “Kocaeli Kongre ve Kültür Merkezi Binası Tasarımı” çerçevesinde yapılandırarak bu alanda önemli bir vizyon ortaya koyulduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı

 “Yapılan Projeleri Ufuk Açıcı Olarak Görüyorum”

Ülkemizin hızlı gelişimine paralel olarak, ilimizin de son yıllarda önemli bir değişim ve gelişim gösterdiğini aktaran Hülagü, “Mimarlık Fakültemizin büyük ölçekli bir proje çerçevesinde tasarımlarını gerçekleştirdiği, öğrencilerimizin yaratıcılık ve dinamizmini etkin unsur olarak kullandığı projelerin, ufuk açıcı olduğuna inanıyorum. Bununla beraber her konuda olduğu gibi bu konuda da bize destek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin de ortaya önemli bir vizyon koyduğunu düşünüyorum. Bugün yeteneklerini sergileyen öğrencilerimiz ileride bir gün ilimizin en kapsamlı kongre ve kültür merkezinin tasarımını yapacak mesleki başarıya sahip olacaklardır. Kocaeli Üniversitesi Rektörü olarak öğrencilerimizin yapmış olduğu her türlü faaliyet, etkinlik ve eserden büyük gurur duyuyorum. Proje sahibi mimarlık öğrencilerimize, serginin açılışında emeği geçen herkese en kalbi teşekkürlerimi sunuyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

 “Öğrenciler Bize Daha Yaşanılır Bir Kent Sunuyor”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, sergide öğrencilerin çok büyük emeği olduğunu aktararak, “Bugün açılışını yaptığımız sergi bana 30 yıl önce mezun olduğumda yaşadığım heyecanı hatırlattı. Son derece heyecanlı duygu verici bir sergi olacak. En önemli sanayi kentlerinden birinde yaşıyoruz. Sanayinin dışında sosyal ve kültürel alandaki çalışmalarla da önemli bir kent haline geldik. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin bu konuda büyük önemi var. Mimar meslektaşlarımızın hazırlayacakları tasarımlar kentimizin daha yaşanılır ve kaliteli bir hale gelmesine katkı sağlayacak. Çıktıkları bu yolda daha yaşanılır kentlerde yaşamamız konusunda onlara başarılar diliyorum. KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi de her geçen gün daha güzel çalışmalar yapıyor. Fakültemizin daha da büyüyeceğini, kent ve ülkenize büyük hizmetler veren mimarlar yetiştireceğine inanıyorum” dedi.

 “Belediyeyle Çok Güzel Bir Dayanışma İçerisindeyiz”

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezihi Köprübaşı ise, Mimarlık Fakülteleri’nin şehrin planlanması ve yapılaşması konusunda belediyelerle işbirliği içinde bulunmasının günümüzün vazgeçilmez olgularından biri olduğunu söyleyerek, “Fakülte olarak belediyemiz ile çok güzel bir dayanışma içindeyiz. Bu projelerden dolayı çok mutluyuz. Günümüzde yapılan binaların içi ve dışı gibi bulunduğu yer de çok önemlidir. Bu konuda belediye ile hareket etmek çok önemli. Son dönemde Sayın Rektörümüzün de katkılarıyla Büyükşehir Belediyesi ile olan işbirliklerimizi artırdık. Bu sergide de emeği geçen tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 Sergi 29 Aralık’a Kadar Açık

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, sergiyi düzenleyen öğrenci ve jüri üyeleri hocalara teşekkür belgesi takdim etti. Kurdele kesimi yapan protokol üyeleri, Doç. Dr. Rüveyda Kömürlü, Yrd. Doç. Dr. Neşe Çakıcı Alp, Yrd. Doç. Dr. Neslihan T. Bayraktar, Yrd. Doç. Dr. Emre Kishalı, Y. Mimar Arif Şen ve Arş. Gör. Seda Kaplan Çinçin’in jüriliğini yaptığı, Birgün Şahin, Emre Şentürk, Feyza Alçep, Habibe Meçin, Merve Songur, Murat Akpınar, Mustafa Parlak, Mustafa Tomrukçu, Müjgan Öztürk, Nur Reyhan Beren, Özhan Cankılıç, Rabia Yazkurt Ruken Akkurt, Safa Meral ve Samet Yeter isimli öğrencilerin oluşturduğu sergiyi gezdi.

 Sergideki projeleri tek tek inceleyen Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, öğrencilerden projelerle ilgili bilgiler aldı. D Gurubu Bitirme Projeleri, 29 Aralık tarihine kadar Seka Kağıt Müzesi’nde sergilenmeye devam edecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL