Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Mobil Aşevini İzmitlilere tanıttı | Kocaelide Bugün

Mobil Aşevini İzmitlilere tanıttı

İzmit Belediyesinin 2. Aşevi olarak hizmet verecek kocaman bir Mobil Aşevi var artık!   Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 2. Aşevi olarak kente hizmet..

Mobil Aşevini İzmitlilere tanıttı

İzmit Belediyesinin 2. Aşevi olarak hizmet verecek kocaman bir Mobil Aşevi var artık!

 

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 2. Aşevi olarak kente hizmet verecek olan Mobil Aşevini İzmitlilere tanıttı

 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet 2. Aşevi olarak kente hizmet verecek Mobil Aşevi’nin tanıtımını yaptı. Başkan Hürriyet’e tanıtım programında İzmit Belediyesi Başkan Vekili Çetin Sarıca, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları Sibel Solakoğlu, Seyhan Özcan, Ünal Özmural, İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, İzmit Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Ahmet Doğan ve Muhtar Hizmet Masası Koordinatörü Turgay Oruç eşlik etti.

 

“MOBİLİZE HİZMETLER ÇOK ÖNEMLİ”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Mobil Aşevi’nin tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Sizlere yeni Mobil Aşevimizi gururla sunuyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana belediyemizin öz kaynaklarıyla hizmet alanlarını çoğaltmaya ve aynı zamanda mobilize etmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız afetlerden sonra mobilize hizmetlerin ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Deprem bölgesinde çalışma arkadaşlarımızın müthiş özverisiyle sahra aşevlerimizi hızlıca alana sevk etmiştik.

“MOBİL AŞEVİ BÜYÜKÇE BİR TIRDAN OLUŞUYOR”

Daha önce göreve gelir gelmez kurduğumuz Aşevimizin deprem bölgesinde verdiği hizmeti gördüğümüzde de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gördük. O deprem bizim için ‘bundan sonraki hizmetlerimizi nasıl daha pratik ve verimli hale getirebiliriz’ dedirtti.  Deprem Eylem Planımız içerisinde birçok hizmetimizi mobil hale getirmek vardı. Burada artık birçoğunu hayata geçirmiş oluyoruz. Mobil Aşevimiz artık büyükçe bir TIR’dan oluşuyor. Çok ciddi kapasiteye sahip bir Mobil Aşevimiz var.

 

“ÖZ KAYNAKLARIMIZLA HİZMET ÜRETİYORUZ”

4 yıldır hizmet araçlarımızı satın almaya çalışıyoruz. Temizlik araçlarımızı satın alarak başladık, hepsini siyah plakaya çevirdik. Diğer hizmet araçlarımızı da peyder pey satın almaya çalışıyoruz. Mobil Aşevimiz de İzmit Belediyesine ait. Araç satın almakla ilgili sorunlar yaşamaktaysak da biz yine de durumumuz oldukça israf musluklarını kapatıp öz kaynaklarımızla daha tasarruflu işler yapmaya devam ediyoruz.

“2. AŞEVİMİZİ MOBİL OLARAK KENTE KAZANDIRDIK”

Mobil Aşevimizi özenerek ve çok isteyerek oluşturduk. Kentimize kazandırmış olduğumuz bu Mobil Aşevimiz günde yaklaşık 5 bin ila 10 bin kişiye kadar yemek üretimi ve dağıtımı yapılabilecek. Neredeyse yerleşik bir düzene sahip aşeviyle aynı fonksiyona sahip. Aynı hizmeti üretecek. İstediğimiz bir yerde hizmet üretebileceğiz. Hizmeti vatandaşın ayağına götürebileceğiz. Olası bir afet durumunda vatandaşımızın hemen hizmetine sunabileceğimiz Mobil Aşevimiz 2’inci aşevimiz olarak hizmet verecek. Ayazma Mahallemiz’de yerleşik düzene sahip bir Aşevi kurmuştuk. Şimdi bunun 2’incisini mobil olarak hizmete sunuyoruz.

İÇERİSİNDE YOK YOK

Mobil Aşevimizin içerisinde jeneratör odamız, gıda depomuz, tüp odamız, mutfak alanımız, su tankımız, sanayi tipi pişirme ocaklarımız, 6 adet büyük hacimli yemek pişirme tenceresi var. Ayrıca aracımızın arka tarafında bulaşık yıkanmasına imkân sağlayan bir alan da mevcut. 2 adet yer filtresi bulunuyor aracımızda. Bu filtrelerden dolayı araç dışına kesinlikle bir sızma olmuyor.

 

“TOPLUMUN İHTİYAÇLARINA YANIT VERECEK”

Araç içerisinde LPG ile çalışan fırınımız bulunuyor. Toz veya suya dayanıklı sızdırmaz yapıda depolama, saklama dolapları, jeneratör, istif rafları, buzdolabı var içerisinde. Tüm aksamlar paslanmaz çelikten üretildi. Hijyen bizim için gerçekten önemli. Sosyal belediyecilik kapsamında kullanılan Mobil Aşevi ve Mobil Mutfaklar toplumun ihtiyaçlarına etkili bir şekilde yanıt veren önemli araçlar.

 

“BÜYÜK BİR HİZMET POTANSİYELİNE SAHİP”

Halkın ihtiyaçlarına cevap veren, çözüm üreten, halkın yaşamını kolaylaştıran birçok hizmeti hayata geçirdiğimiz gibi ikinci aşevimiz olan Mobil Aşevimizi kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Acil durumlarda gıda desteği sağlamak, ihtiyaç sahiplerinin beslenmesini güvence altına almak ve toplumsal dayanışmayı arttırmak için büyük bir potansiyele sahip olacak bu aracımız.

“GERÇEKTEN MUTLU OLUYORUZ”

Mobil Aşevimizle sosyal ihtiyaçlarımıza yenilikçi yaklaşımlarla destek vermek istedik. Mobil mutfağımızın belediyemizin sosyal belediyecilik hedefleri doğrultusunda önemli bir görev üstleneceğine inanıyoruz. Bu aşevimiz, sadece kentimizin değil ülkemizin herhangi bir şehrinde ihtiyaç olması halinde kullanılabilecek. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. 4 yıllık bir emeğin ardından kazandırdığımız her araçta, her hizmette, başlattığımız her projede gerçekten mutlu oluyoruz.

 

“MOBİL İKRAM ARACI KENTİN DÖRT BİR YANINDA”

İnsanın hayatına dokunan işleri başlatmış olmak çok kıymetli. Emeği geçen tüm başkan yardımcılarımıza, müdürlerimize, personelimize teşekkür ediyorum. Bu Mobil Aşevimizin kurulması çok önemliydi. Küçük bir mobil aracımız daha var. O araçta öz kaynaklarımızla oluşturuldu. O araç kentin dört bir yanında sabah akşam ikramda bulunuyor. O da bizim için çok kıymetli. Yakında 2’ncisi hazırlanıyor. 3. Mobil ikram aracımızı sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor.

 

“BU EKONOMİK TABLODA BU HİZMETLER ZORUNLU HALE GELDİ”

Biz sürekli bu hizmetleri arttırmaya gayret ediyoruz. Daha çok insanımıza ulaşmak için çok çalışıyoruz. Yemek hizmeti önemli. Özellikle ekonominin geldiği noktadan dolayı fiyatlar ortada. Giderlerin bu kadar artması böyle mobil hizmetleri zorunlu hale getiriyor. Mahalle Mutfakları projemizi de başlatmıştık. Birçok mahallede uygun ücretli yemek hizmeti sunuyoruz. Aynı zamanda Beslenme Saati Uygulamamız da arzu eden okullara ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriliyor.

 

“KAZANDIRDIĞIMIZ HER ARAÇ HALKIMIZINDIR”

Bu araçlar o yemeklerin ulaştırılmasında kullanılıyor. Bu araçlar hem tasarrufla hizmet etmemizi sağlıyor hem içinde pratik üretimler yapabiliyoruz. Hizmetimiz İzmit halkına hayırlı olsun. Bu mobil araçlar İzmit halkınındır. Daha önce aldığımız bütün araçlarda olduğu gibi kazandıracağımız her araç halkındır. Halk Ekmek Projemiz kapsamında 2 tane mobil fırınımızı da kentimize kazandırmak için çabalarımız devam ediyor. Meclise satın alınmasıyla ilgili bir madde getirdik. İnşallah onu da sağladığımızda aşevimiz, mobil ikram araçlarımız, mobil fırınlarımızla beraber tam kapasiteli hizmet sunabileceğiz” ifadelerini kullandı.

 

MOBİL İKRAM ARACI DA TANITILDI

Mobil Aşevi’nin tanıtımının ardından mobil ikram aracı tanıtıldı. Mobil ikram aracının tanıtımını yapan İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, “İkram aracımız hazır pişirilmiş yemekleri sıcaklığını koruyarak ikramda bulunmamızı sağlıyor. Çorba, sandviç, ayran, meyve suyu gibi ürünleri kolaylıkla vatandaşlarımıza ulaştırabiliyoruz. Mobil ikram aracımızda limonata makinemiz var. Aşevinde hazırlanmış olan limonatalarımızı burada soğukluğunu koruyarak ikram ediyoruz. 2 tane çay kazanımız var. 400 kişiye kadar çay dağıtabiliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL