Yazarlar

Mülkün sahibine sarılarak yürekten Bismillah

Bir gazete köşesinden derdini paylaşmak; bilinmez bir okuyucu ile hasbıhal etmek ve en önemlisi okuyucuya merhaba diyebilmek oldukça zor bir çaba. Kelimelerin gücü ile okuyucunun idrak-ı birleşince ortaya çıkacak kazanımlar..

Mülkün sahibine sarılarak yürekten Bismillah

Bir gazete köşesinden derdini paylaşmak; bilinmez bir okuyucu ile hasbıhal etmek ve en önemlisi okuyucuya merhaba diyebilmek oldukça zor bir çaba. Kelimelerin gücü ile okuyucunun idrak-ı birleşince ortaya çıkacak kazanımlar ise daha şimdiden heyecanlandırıyor beni.

Birkaç yıldır Kocaeli’mizin yerel internet gazetelerinde köşe yazarlığı yapıyorum. Zaman zaman yazdığım yazılardan dolayı eleştiri’de aldım övgü’de aldım. Verilen mesajları titizlikle zihnimde yoğurdum ve dedim ki “Ben haddimi biliyorum,benim asıl mesleğim Sağlık memurluğu ve İSG uzmanlığı, gazetecilik – yazarlık benim profesyonel mesleğim değildir…”  

Şehrimdeki yerel gazetelerin teklifi üzerine bu güne kadar olan birikimimi yazıya dökerek okurlarımla paylaşıyorum. Bunun mutluluğu bana yeter düşüncesindeyim.

Yerel gazeteler konusunda düşüncem odur ki, yerelin en etkili sesidir. Yerelin haberlerini, sorunlarını gündeme getirme yönünde çok önemli işlevler yaparlar. Köşe yazarları da; objektif olarak, yaşadıkları yerleşim alanların sorunlarını gözlemler, sorunlarının çözümleri için öneri sunarlar, bunun yanında yapıcı eleştirilerini yaparlar, kırıcı olmadan, suçlamadan yazarlar. 

Yerel gazetelerimize yazılarımı yazarken, konularımda genel siyaset ağırlıklı olmakla birlikte yerel siyaset’te yer almaktadır.Her hafta hem Ülke gündemini takip etmeli, hemde  yerel gündemi iyi bilmeli ve takip ederek köşemizde bahsetmeliyiz! Bende öyle yapmaya çalışacağım.

Gittikçe elimizden kaymakta olan hassasiyetlerimiz,Ülkemiz ve Vatanımızın içinde bulunduğu durum, ekonomik ve siyasi bağımsızlığımız için sesimizi soluğumuzu kesip bir köşede oturmamak bir mücadele içinde olmak gerekir.

“- Aman iktidarla uğraşmayın, sakın yerel yöneticileri eleştirmeyin (özellikle yerel yönetimlerin başarısızlıklarını, yanlışlarını, yolsuzluklarını ve yaptıkları partizanca uygulamaları görmezden gelmeyip)  diyenlere aldırmadan, yaşadığımız şehirdeki sorunları gözlemleyerek, sorunların çözümleri için öneri sunabilmek, bunun yanında yapıcı eleştirileri de yaparak kırıcı olmadan, suçlamadan yazmaya çalışacağız.

Yazılarımın siz değerli okuyucularımızın hayatına bir renk katması dileğiyle,

Rabbim işimizi kolay, yüzümüzü ak etsin..   

Sinan Yolcu / 06.08.2017

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL