”Ne kadar çok okursanız o kadar iyi yazarsınız”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet vermekte olan Büyükşehir Belediyesi Halk kütüphanesinde yazar-okur buluşması etkinliği gerçekleştirildi. Yazar İsmail Bilgin, Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’nde Gölcük..

”Ne kadar çok okursanız o kadar iyi yazarsınız”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet vermekte olan Büyükşehir Belediyesi Halk kütüphanesinde yazar-okur buluşması etkinliği gerçekleştirildi. Yazar İsmail Bilgin, Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’nde Gölcük Eyüp Sultan Hafızlık İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi okurlarıyla söyleşide bir araya geldi. Çanakkale’nin İsimsiz Kahramanları, Sarıkamış, 57.Alay Çanakkale, Kut’ül Amare gibi birçok kitabın yazarı olan Bilgin, söyleşi sonunda ise minik okurlarına kitaplarını imzaladı.

KLASİKLERİ MUTLAKA OKUYUN

Günümüzde teknolojinin çok ilerlediğini buna paralel de bilgiye ulaşmanın çok kolaylaştığını belirten yazar İsmail Bilgin, “Bu durum araştırma yapmak ve kütüphanelere gitmekten sizi alıkoymasın” dedi. Milli değerlerimizi ve tarihimizi anlatan kitapları okumaları yönünde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bilgin, başta doğu ve batı klasiklerini mutlaka okumaları gerektiğini söyledi. Tarih ağırlıklı 107 kitabı bulunan Yazar, özgür düşünmede, yeni sentez ve hipotezler oluşturmada okumanın gerekliliğine vurgu yaptı. “Evimizde mutlaka kitaplık bulunmalı” diyen yazar, okumanın insana özgüven ve kendini ifade edebilme yeteneği kazandırdığını belirtti.

KİTAPLARINI İMZALATTILAR

Gölcük Eyüp Sultan Hafızlık İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerine yazarlık serüvenini anlatan yazar, öğrencilerin edebiyat dünyası ve yazarlığa ilişkin sorularını da cevaplandırdı. “Okumadan yazılmaz” diyen yazar “Ne kadar çok okursanız o kadar iyi yazarsınız” dedi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi tarafından öğrencilere yazarın “Çanakkale’nin İsimsiz Kahramanları” isimli kitabı hediye edildi. Öğrenciler söyleşi sonrası kitaplarını yazara imzalattı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL