“Nesilden nesile aktarılmasını sağlamaya çalışıyoruz”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in 14-20 Eylül Ahilik Haftası mesajı   Dürüstlüğün, güvenin, iyi ahlakın, doğruluğun, yardımseverliğin; kısacası bütün güzel değerlerin ticaret ile bütünleştiği, Asırlar öncesinden Ahi Evran..

“Nesilden nesile aktarılmasını sağlamaya çalışıyoruz”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in 14-20 Eylül Ahilik Haftası mesajı

 

Dürüstlüğün, güvenin, iyi ahlakın, doğruluğun, yardımseverliğin; kısacası bütün güzel değerlerin ticaret ile bütünleştiği, Asırlar öncesinden Ahi Evran Veli ile başlayan ve bugünlere kadar uzanan Ahilik Kültürü’müz; tüm kurum ve kuruluşların gittiği, ders çıkardığı bir yoldur.

Gebze Ticaret Odası olarak Ahi Evran Veli’nin kurduğu Ahiliği yaşatmak, ticari ve sınai hayatımızın temel prensipleri haline getirmek, alın terinin kıymetini, dürüst ticaretin ve iş ahlakının daima sürmesini, nesilden nesile aktarılmasını sağlamak için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.

Sanayide ve ticarette olgunlaşmanın en doğru destekçisi Ahilik Kültürü, gerek ekonomik gerekse sosyal gelişimin sağlanmasında büyük önem taşımaktadır. Milletimizin her alanda ortaya koyduğu başarılar Ahiliğin attığı temeller üzerinde kurularak, açılmaz denilen kapıların tümü yine bu eşsiz kültürün anahtarıyla açılmıştır. Ekonomimizin bel kemiği ticaret ve sanayiyle uğraşan iş insanlarımız, tarihimizden aldığımız güçlü mirası koruyarak ve evrensel değerlerle bütünleştirerek ilerlemektedir.

Bizi biz yapan, tarihin derinliklerinden gelerek farklı ve özel kılan değerlerimizi iş dünyamıza yansıtan kültürümüzü hatırlatan Ahilik Haftası’nı kutluyor; bu güzel kültürü benimsemeye devam ettiğimiz sürece yol almayı sürdüreceğimize olan inancımla, iş dünyamızın başarı yolunun hep açık olmasını diliyorum…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL