‘O’ mahallenin sorunlarını Ankara’ya taşıdı

KÖRFEZ’İN DIŞLANAN MAHALLESİNİN SESİ OLDU Kocaeli Körfez’de Yavuz Sultan Selim Mahallesinde belediyenin uygulamaları yaz aylarının gelmesiyle beraber halkın sabrını tüketti. Bölgede çalışmalarda bulunan İYİ Partili Türkkan, Yavuz Sultan Selim mahallesine..

‘O’ mahallenin sorunlarını Ankara’ya taşıdı

KÖRFEZ’İN DIŞLANAN MAHALLESİNİN SESİ OLDU

Kocaeli Körfez’de Yavuz Sultan Selim Mahallesinde belediyenin uygulamaları yaz aylarının gelmesiyle beraber halkın sabrını tüketti. Bölgede çalışmalarda bulunan İYİ Partili Türkkan, Yavuz Sultan Selim mahallesine duyarsız kalan yetkilileri ve mahallenin sorunları Ankara’ya taşıdı.

YAVUZ SULTAN SELİM’DE İNSANLIK CAN ÇEKİŞİYOR

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Körfez’deki sorunların masaya yatırılması ve çözüme kavuşturulması kapsamında gerçekleştirildiği çalışmalarda Yavuz Sultan Selim mahallesinde yaşanan insanlık trajedileri de ortaya çıktı. Türkkan her bir konuyla ayrı ayrı ilgilenerek sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Köfez Belediyesi tarafından hizmet konusunda ötekileştirilen mahallede yaşananlar ilgili konuşan Türkkan, “bir mahalle düşünün polisler olay yerine intikal etmek istemiyor, bir mahalle düşünün asayiş olmadığı için köşe başlarında neredeyse her genç uyuşturucu ile bir şekilde tanışmış, bir mahalle düşünün anneler bu durum yüzünden her gün ağlıyor, yokluk ve garibanlık mahallenin her yerine sinmiş ancak buna rağmen  sosyal yardımlar ya yerine ulaşmıyor ya da yetersiz. Türkiye’nin her yerinde görmeye alıştığımız çarpık düzen burada kangren halini almış, seslerini duyurmak istiyor insanlar ama yetkililer üç maymunu oynuyor. Bu insanlar Kocaeli’nin insanları, bizim hemşehrilerimiz. Tüm bu sorunlar kesinlikle mecliste gündeme gelecek, ayrıca ilgili bakanları da harekete geçmeye davet ediyorum. En başta yapılması gerekenleri, çözümleriyle beraber kendilerine ulaştırdım. Devlet Kocaeli’de varlığını burada göstermek zorunda, gereği ne ise yapılacak” dedi.

2019 YILINDA İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR MAHALLENİN ORTASINA ÇÖP DÖKÜLÜYOR

Yavuz Sultan Selim mahallesinde insanların hakettiği değeri ve en temel hizmetleri bile göremediğini söyleyen Türkkan, mahallenin ortasındaki hurdalığın kaldırılması gerektiğini, buradaki sahanın çöp ve moloz dökme alanı olarak kullanıldığı belirterek, alanın derhal kapatılması ve temizlenmesi gerektiğini belirtti. Mahalledeki park ve yeşil alanların oldukça yetersiz olduğunu da belirten Türkkan, “belli bir yapı tarafından Körfez’in tüm bütçesi buhar oldu, yandaşlara kaynak oldu.  Yavuz Sultan Selim’de yaşayan 19 bin kişinin nasibi de birilerinin cebine gitti. Bunca sene bu mahalle hizmet görmedi, vergisini veren vatandaş haklı olarak soruyor. Hizmetten o kadar yoksun, o kadar sahipsiz bırakılmış ki 2019 yılında insanların yaşadığı bir mahallenin ortasına çöp dökülüyor düşünebiliyor musunuz? Sahil tarafındaki bazı fabrikaların zehirli gazları yetmiyor, bir de bu yaz ayında insanlara bu zulmü yaşatıyorsunuz. Burayı rehabilite edemiyorsunuz madem o çok guru duyduğunuz millet bahçelerinden birisi olarak tasarruf edin bari. Buradaki insanlar değerli olduğunu, sahip çıkıldığını görmek ve en önemlisi mahallelerini sevmek istiyorlar. Maalesef PTT’si yok, ATM yok, polis yok, güvenlik yok, sağlık ocağı yok. Mahalledeki engelli vatandaşlarımızın sayısı oldukça yüksek. Yavuz Sultan Selim mahallesini cehennem olarak görüyorlar. Yazık değil mi? Yazık değil mi gece karanlıkta evine dönerken endişeye kapılan insanımıza, bir bekçisi bile yok mahallenin” diyerek sözlerini sürdürdü.

Yavuz Sultan Selim Mahallesindeki vatandaşların sorunlarını meclise taşıyan Lütfü Türkkan sorunların çözüme kavuşturulması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a verdiği soru önergeleriyle dikkatleri mahalleye çekti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL