Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Öğrenciler Bursa ve Edirne’yi ziyaret etti” kilitlendi Öğrenciler Bursa ve Edirne’yi ziyaret etti | Kocaelide Bugün
Eğitim Güncel Manşetler

Öğrenciler Bursa ve Edirne’yi ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, kendisine bağlı olan Akademi Lise’nin öğrencilerine yönelik kültür gezilerini sürdürüyor. Yaz Okulu kapsamında gerçekleştirilen geziler çerçevesinde öğrenciler Kocaeli dışındaki önemli kültür alanlarını..

Öğrenciler Bursa ve Edirne’yi ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, kendisine bağlı olan Akademi Lise’nin öğrencilerine yönelik kültür gezilerini sürdürüyor. Yaz Okulu kapsamında gerçekleştirilen geziler çerçevesinde öğrenciler Kocaeli dışındaki önemli kültür alanlarını görme şansı yakalıyor. Öğrenciler bu çerçevede son olarak Osmanlı Devletine başkentlik yapmış olan Edirne ve Bursa’yı ziyaret etti.

İLK DURAK ŞEHZADELER ŞEHRİ BURSA

Öğrenciler gezi kapsamında ilk olarak Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bursa’yı ziyaret etti. Aynı zamanda şehzadeler şehri olarak bilinen kenti adım adım gezen Akademi Lise öğrencileri, Ulu Çınar, Ulu Camii, Yeşil Camii ile Emir Sultan Türbesi ve Camiinin yanı sıra, Osman, Orhan Gazi ve Çelebi Sultan Mehmet Türbeleri, Üftade Hz. Türbesi, Süleyman Çelebi Türbesi ve Hacivat – Karagöz Müzesi’ni gezdi.

OSMANLININ İKİNCİ BAŞKENTİ EDİRNE

Büyükşehir Belediyesi kültür gezisine İstanbul’un fethinden önce Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan Edirne’yi de dahil etti. Akademi Lise öğrencileri Bursa’nın ardından bu tarihi kenti görme ve gezme fırsatı buldu.

MUHTEŞEM SELİMİYE’YE HAYRAN KALDILAR

Kenti adım adım gezen öğrenciler, Eski Camii, Beyazıt Şifanesi, Tunca nehrinin yanında bulunan Saray Bahçesi ve köprüsü ile kapı kalıntılarını gezdi. Edirne Gezisinin şüphesiz en önemli anı ise Mimar Sinan’ın “Ustalık eserim” diye nitelendirdiği Selimiye Camii oldu. UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Selimiye Camii herkesi olduğu gibi Akademi Lise öğrencilerini de oldukça etkiledi.  Öğrenciler, teknik mükemmelliği, boyutları ve estetik değerleriyle döneminin ve sonraki zamanların en muhteşem eseri olan Camii ve Külliyeyi hayran kaldı.

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

Akademi Lise öğrencileri kendilerine Bursa ve Edirne’yi görme fırsatı veren Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na teşekkür etti. Öğrenciler, gezi sayesinde, tarihi iki kentin en önemli kültür alanlarını gördüklerini kaydetti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL